Internațional

Conservatorii germani au obţinut MAJORITATEA ABSOLUTĂ în Bundestag

Ziarul de Vrancea
22 sep 2013 2762 vizualizări
Angela Merkel promite "patru ani de succes" pentru Germania

  

Conservatorii din cadrul CDU-CSU ai cancelarului german Angela Merkel au obţinut majoritatea absolută în Bundestag, în alegerile legislative de duminică, potrivit estimărilor posturilor publice de televiziune.

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

  Prin urmare, Merkel ar putea să guverneze singură, fără să fie nevoită să se alieze cu opoziţia social-democrată (SPD), potrivit acestor estimări de la ora 17.10 GMT (20.10 ora României), ceea ce nu s-a mai întâmplat de la cancelarul Konrad Adenauer în 1957.

Angela Merkel salută un "super rezultat" şi promite "patru ani de succes" pentru Germania

Cancelarul Angela Merkel a salutat duminică un "super rezultat" al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), la alegerile legislative din Germania şi a promis "patru noi ani de succes".

"Împreună vom face totul pentru ca cei patru ani care urmează să fie patru noi ani de succes pentru Germania", a declarat Merkel, în timp ce partidul său este posibil să fi obţinut majoritatea absolută în Bundestag, potrivit ultimelor informaţii.

Cu un sacou albastru, cu un zâmbet larg şi ochii strălucitori, liderul partidului conservator a fost aplaudată îndelung înainte de a lua cuvântul la sediul CDU din Berlin.

Ea a calificat drept "super rezultat" scorul obţinut de partidul său, care totalizează, potrivit estimărilor televiziunilor germane, peste 42 la sută din voturi, şi le-a mulţumit alegătorilor pentru "încrederea excepţională".

Amploarea victoriei cancelarului i-ar permite să obţină chiar majoritatea absolută în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, potrivit televiziunilor publice ARD şi ZDF.

Dacă alegătorii i-au acordat încredere lui Merkel, supranumită afectuos "Mutti" (Mama) în cadrul partidului său, ei au sancţionat partenerul său guvernamental.

Partidul liberal FDP s-a prăbuşit şi nu a mai reuşit să se menţină în Bundestag pentru prima dată în istoria Republicii Federale Germane, totalizând 4,5 la sută din voturi, sub pragul de 5 la sută necesar.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3868 zile, 9 ore, 23 minute, 45 secunde
Simpatic cum stiu romanii lucruri despre Germania de care nemtii habar nu au. Merkel nu are majoritatea absoluta, are doar 296 de deputati din 300 cati ar fi necesari pentru majoritatea absoluta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.