Internațional

Surditatea ar putea fi vindecată în următorii zece ani

Ziarul de Vrancea
16 sep 2013 346 vizualizări
Un doctor argentinian, care conduce o echipă de cercetători de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, susţine că în următorii zece ani surditatea ar putea fi tratată cu ajutorul celulelor stem.

Doctorul Marcelo Rivolta, prezent la Congresul mondial de patologie a urechii, care se desfăşoară în aceste zile la Alcala de Henares, în Spania, a declarat într-un interviu acordat EFE că acest orizont de timp a apărut în urma a zece ani de cercetări şi după testarea cu succes pe şoareci a unui tratament care a constat în implantarea de neuroni auditivi creaţi în laborator.
Rezultatele proiectului său de cercetare urmau să fie prezentate vineri în cadrul congresului care reuneşte 180 de specialişti în domeniul auzului.
Doctorul argentinian a declarat că celulele auditive ce ar urma să fie transplantate în ureche sunt produse pornind de la celule embrionare. Cercetătorul speră ca această terapie să poată fi aplicată şi în cazul presbiacuziei, cel mai frecvent tip de surditate, dobândită prin înaintarea în vârstă şi care afectează 40% din populaţia de peste 65 de ani. Cercetătorul recunoaşte că rămân încă multe necunoscute legate de posibila terapie, ce vor trebuie clarificate în timp, pe baza experimentelor. "Sunt multe lucruri importante pe care încă nu le ştim despre posibila terapie. Ce se întâmplă pe termen lung cu celulele auditive pe care le-am creat şi transplantat în ureche? Aceste celule se menţin sau se distrug? Sunt complet sigure sau pot evolua sub o formă care să provoace tumori sau alte probleme?", a arătat Rivolta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.