Internațional

Jane Austen pe bancnota de 10 lire?

Ziarul de Vrancea
26 iun 2013 458 vizualizări
Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a anunţat că scriitoarea Jane Austen (1775-1817) ar putea să devină noua faţă a bancnotei de 10 lire sterline.

În ultima sa intervenţie în faţa parlamentarilor în calitate de guvernator al Băncii Angliei, Mervyn King a declarat că autoarea romanului "Mândrie şi Prejudecată" este principalul favorit pentru a-l înlocui pe omul de ştiinţă Charles Darwin (1809-1882) pe bancnota de 10 lire sterline.
Prin acest anunţ, oficialii de Banca Angliei vor să respingă criticile vizând lipsa femeilor de pe bancnotele emise de Bank of England. În luna aprilie a acestui an BoE a anunţat că începând din 2016 Winston Churchill va lua locul ocupat de activista pentru reformarea închisorilor Elisabeth Fry pe bancnota de cinci lire sterline. Mervyn King a ţinut să sublinieze că figurile de personaje feminine ar trebui alese în funcţie de meritele lor individuale şi nu pentru sexul lor.
De la introducerea de personaje istorice pe bancnotele emise de Bank of England, în anul 1970, singurele femei care au apărut pe aceste bancnote au fost regina Elisabeta a II a, Elisabeth Fry şi Florence Nightingale (1820-1910).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.