Internațional

Scandalul spionilor de pe internet a luat proporţii

Ziarul de Vrancea
23 iun 2013 517 vizualizări
Tanărul american care a dezvăluit date importante despre programele de spionaj practicate de agenţiile americane de securitate vrea azil în Venezuela u Snowden a plecat, deocamdată, din Hong Kong la Moscova u el a fost pus recent sub acuzare de autorităţile din SUA

Fostul consultant NSA Edward Snowden, cel care a dezvăluit detalii despre programele de spionaj ale CIA, încearcă să fugă în Venezuela. Avionul care a decolat din Hong Kong şi la bordul căruia se află Edward Snowden a aterizat ieri după-amiază la Moscova, anunţă surse aeroportuare citate de AFP. Edward Snowden, fostul consultant IT al NSA care a dezvăluit informaţii despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, intenţionează să ajungă în Venezuela via Havana, după escala de la Moscova, anunţă surse din cadrul companiei ruse Aeroflot. Potrivit presei chineze, Edward Snowden a părăsit Hong Kong -ul duminică dimineaţă, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova. Conform site-ului WikiLeaks, fostul consultant IT al NSA este însoţit de "diplomaţi", dar nu se ştie din ce ţară sunt aceştia. "Edward Snowden se îndreaptă spre un stat democratic pentru a cere azil politic. Este însoţit de diplomaţi şi de consilieri juridici ai WikiLeaks", precizează site-ul fondat de Julian Assange. Edward Snowden a mai spus că serviciile americane de securitate au interceptat milioane de mesaje transmise din China. Snowden, în varstă de 29 de ani, fugise în Hong Kong în mai, după ce a dezvăluit existenţa a două programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, începand din 2006, iar celălalt, Prism, vizand reţele de socializare. Fostul consultant Edward Snowden a fost inculpat pentru spionaj de către justiţia americană care a solicitat Hong Kong-ului să îl aresteze, relatează AFP. Tanărul a mai fost inculpat şi pentru furt şi utilizarea ilegală a bunurilor guvernamentale. Acesta este vizat de un mandat de arestare provizorie, precizează Washington Post care citează responsabili americani aflaţi sub anonimat. Un tratat de extrădare este în vigoare între Hong Kong şi Statele Unite, însă Beijing are dreptul de a se opune prin veto. Solicitat de AFP, departamentul de Justiţie nu a răspuns vineri seară. "Guvernul american nu va putea înăbuşi (acest caz) arestandu-mă sau omorandu-mă", a declarat luni fostul consultant al Agenţiei de securitate naţională americană (NSA) în cadrul unui schimb în direct cu utilizatorii siteului The Guardian. "Adevărul a fost dezvăluit şi nu poate fi oprit", a adăugat acesta. Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA a anunţat că vor fi introduse noi proceduri de securitate informatică pentru a împiedica scurgeri de informaţii similare cu cele generate de fostul consultant IT Edward Snowden, relatează AFP. "Vom introduce proceduri care ne vor permite să îi supraveghem pe administratorii sistemelor noastre", a declarat directorul NSA, generalul Keith Alexander.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.