Internațional

MOZAIC STIRI NTERNATIONALE: Ce venituri a încasat în 2012 cel mai puternic om din lume

Ziarul de Vrancea
14 apr 2013 407 vizualizări
Barack şi Michelle Obama au câştigat 608.611 dolari anul trecut, în scădere faţă de 789.674 în 2011, şi au plătit un impozit pe venit de 112.214 dolari. Venitul brut al familiei prezidenţiale americane a fost de 662.076 de dolari, cu 22 la sută mai puţin decât suma de 844.585 de dolari, din 2011.

In calitatea de preşedinte al SUA, Barack Obama are un salariu anual de 400.000 de dolari. Mai exact, în 2011 şi 2012, Obama a câştigat câte 394.800 de dolari din salariul de preşedinte după ce a plătit taxele speciale pentru sănătate. Barack şi Michelle Obama obţin venituri suplimentare din vânzarea cărţilor pe care le scriu.

O emisiune din Nepal a intrat în Cartea Recordurilor

moderatorul a discutat neîntrerupt cu invitaţii timp de 62 de ore

O emisiune TV din Nepal a stabilit un nou record în ceea ce priveşte durata. Moderatorul emisiunii intitulate "Lord Buddha Was Born in Nepal" a discutat neîntrerupt cu invitaţii timp de 62 de ore. Recordul a fost înregistrat sâmbătă seara, 13 aprilie, urmând să fie inclus în Cartea Recordurilor. Potrivit specialiştilor de la Guinness Book, durata exactă a showului televizat a fost de 62 de ore şi 12 minute. Recordul precedent, înregistrat în 2011 cu ocazia independenţei Ucrainei de moderatorii Pavel Kujeev şi Tatiana Danilenko, a fost de 52 de ore de transmisie. Showul nepalez a fost moderat de jurnalistul de 36 de ani Rabi Lamichhane. La ora actuală, omul de televiziune locuieşte şi lucrează în SUA, însă special pentru a participa la showul-record el a revenit pentru câteva zile în Kathmandu.
Conform condiţiilor formulate de reprezentanţii de la Guinness Book prezenţi la eveniment, Lamichhane avea voie să facă pauze de 5 minute de odihnă pentru fiecare oră de transmisie. Însă, potrivit organizatorilor, moderatorul nepalez a refuzat o parte din aceste pauze, pentru a înregistra un timp mai bun. În afară de aceasta, pentru a economisi timp, Lamichhane a mâncat chiar în timp ce discuta cu oaspeţii emisiunii, peste 100 de oameni. Emisiunea moderată de Lamichhane a fost înregistrată pentru postul de televiziune News24. Ea va fi difuzată în limba nepaleză, dar va fi subtitrată în engleză. Potrivit directorului postului de televiziune, Anil Joshi, în timpul emisiunii s-a vorbit despre originile lui Buddha Gautama, accentul fiind pus pe rădăcinile sale nepaleze.
Scopul emisiunii a fost atragerea de turişti în Nepal. În timpul emisiunii, moderatorul a discutat cu invitaţii şi despre alte atracţii nepaleze, inclusiv despre Everest.
Durata show-ului nepalez a depăşit cu 10 ore nu doar concurenţii săi direcţi - emisiunile televizate -, ci şi emisiunile radio. Astfel, showul radiofonic rusesc "Russkie Prianiki", care deţine recordul în ceea ce priveşte durata unei emisiuni radio cu o singură echipă de moderatori, a durat 52 de ore.

Record? Un bărbat a comis 342 de infracţiuni

Un galez în vârstă de 58 de ani a fost condamnat de justiţia britanică la 18 luni de închisoare după ce a comis cel de-al 342-lea delict al său. "Este unul dintre cazierele cele mai deprimante pe care mi-a fost dat să le văd de multă vreme", a declarat judecătorul tribunalului din Mold (nordul ţării Galilor) care a pronunţat condamnarea lui David Archer. Această condamnare este cea de-a 342-a pentru David Archer, care a fost mai ales anchetat pentru 261 de furturi şi spargeri şi a petrecut 28 de ani în închisoare, conform presei britanice. Bărbatul, care a început să fure din magazine la vârsta de zece ani, este acuzat de data aceasta că a furat o cutie destinată donaţiilor pentru anumite asociaţii de caritate din ţara Galilor. David Archer, care a fost eliberat din închisoare acum o lună, a mai încălcat de asemenea interdicţia de a intra în aceste magazine care era valabilă din 2006. Avocatul apărării a indicat că galezul a ieşit din închisoare fără bani şi că nu avea adăpost.
Conform postului BBC, David Archer a scris o scrisoare judecătorului pentru a dezvălui că a dat bani acestor asociaţii de caritate în trecut deoarece le apreciază munca.

O femeie şi-a ucis şi congelat cei trei copii nou-născuţi

Tribunalul de la Ilawa (nordul Poloniei) a anunţat că a arestat o femeie în vârstă de 42 de ani, acuzată că şi-a ucis cei trei copii nou-născuţi şi le-a ascuns corpurile în congelator. Femeia, Lucyna D. (justiţia poloneză interzice publicarea numelui complet înainte de încheierea procesului), riscă închisoare pe viaţă. "Femeia a fost inculpată de crimă triplă şi nu de infanticid. Este totuşi posibil ca încadrarea crimei să fie modificată ulterior, dacă vom avea expertize care să ateste că femeia a acţionat în stare de şoc după naştere", a declarat procurorul care se ocupă de anchetă, Jan Wierzbicki. Femeia, care este deja mama a patru copii cu vârstele de 22, 19, 15 şi 6 ani, a recunoscut că a comis aceste acte.
Marţi, în cursul unei percheziţii la domiciliul lui Lucyna D., poliţia a descoperit într-un congelator corpurile a trei copii, toţi de sex masculin.

Cel puţin 33 de morţi într-un accident rutier produs în Peru

Cel puţin 33 de persoane au murit şi alte zece au fost rănite după ce un autocar care circula pe o autostradă din nordul Perului, a căzut, sâmbătă, de la 200 de metri într-o prăpastie. "Am identificat 33 de persoane moarte şi zece rănite", a declarat pentru agenţia oficială Andina Henry Rebaza, directorul departamentul Sănătăţii din regiunea La Libertad (nord). Autocarul se deplasa între localitatea andină Cajabamba, din provincia Otuzco, şi oraşul Trujillo, pe coasta Pacificului. Rebaza a precizat că la bordul vehiculului călătoreau 43 de pasageri pe scaune dar şi alte persoane în picioare, motiv pentru care bilanţul ar putea să se agraveze.
Majoritatea victimelor sunt profesori care predau în diferite localităţi din Anzi şi care îşi petreceau sfârşitul de săptămână la Trujillo, a precizat poliţia. Accidentul s-a produs în cursul dimineţii, din motive necunoscute. Autorităţile au deschis o anchetă. Accidentele sunt frecvente pe străzile din Peru. Autorităţile atribuie în general aceste accidente vitezei excesive a autovehiculelor într-o ţară în care reţeaua rutieră traversează în mare parte zone montane.

Bulgari din Republica Moldova cer autonomie administrativă 

Consiliul municipal al oraşului Taraclia, situat în sudul Republicii Moldova şi având populaţie preponderent de etnie bulgară, a trimis o cerere autorităţilor de la Chişinău în care solicită autonomie culturală şi administrativă. Cererea oficială, aprobată de Consiliul municipal din Taraclia, a fost depusă la 200 de ani de la atestarea localităţii. Consilierii municipali cer acordarea "unui statut special pentru regiunea culturală Taraclia în cadrul Republicii Moldova". Potrivit proiectului, regiunea merită conferirea unui statut special în contextul "populaţiei compacte de etnici bulgari".

Chinezii au pus mana pe al doilea mare zăcămant de gaze din lume

Turkmenistanul şi China vor lansa în vară exploatarea unui zăcământ de gaze considerat al doilea cel mai mare din lume, a anunţat sâmbătă preşedintele tadjik Gurbangulî Berdîmuhammedov. "Noi şi prietenii noştri chinezi vom pune în serviciu primele instalaţii de foraj la cel mai mare zăcământ din ţară, Galkynych (Renaştere, în turkmenă), în această vară, a spus şeful statului turkmen.
Zăcământul Galkynych, situat în estul Turkmenistanului, este estimat la 26.000 miliarde de metri cubi de gaze naturale, fiind al doilea ca mărime din lume după cel din Pars-Sud (Iran şi Qatar). Companiile CNPC (China), Petrofac (Emiratele Arabe Unite) şi Hyundai Engineering Co. Ltd. (Coreea de Sud) vor construi trei uzine de desulfurare a gazelor naturale de la Galkynych, fiecare cu o capacitate de 10 miliarde metri cubi de gaze.
Potrivit experţilor, China va fi principalul beneficiar al gazelor extrase din zăcământul tadjik. În conformitate cu acordurile semnate între China şi Turkmenistan în noiembrie 2011, în timpul unei vizite a preşedintelui Berdîmuhammedov în China, Aşhabadul ar urma să livreze 65 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an Beijingului.
Turkmenistanul a cheltuit 10 miliarde dolari pentru începerea exploatării zăcământului Galkynych, dintre care mai mult de 8 miliarde dolari i-au fost acordate de China, sub formă de credite. Turkmenistanul, fostă republică sovietică din Asia Centrală, este una din cele patru ţări cu cele mai mari rezerve de gaze din lume, alături de Rusia, Iran şi Qatar.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.