Internațional

Poziţia copilului răpit: şantaj pentru tată

Ziarul de Vrancea
7 mar 2013 1534 vizualizări
Fiica răpită de necunoscuţi a presupusului traficant de droguri bulgar Evelin Banev este în viaţă n ziarele din ţara vecină speculează că fetiţa reprezintă o garanţie că Banev va declara "ce trebuie" în faţa unei instanţe din Milano, unde este judecat

Lara Baneva, fiica răpită a presupusului traficant de droguri bulgar Evelin "Brando" Banev, este în viaţă, iar răpitorii o ţin ascunsă în capitala Sofia, în timp ce presa speculează că ar fi vorba despre şantajarea lui Banev, care urmează să fie judecat în Italia. Publicaţia Standard Daily citează surse din cadrul investigaţiei, care au specificat că mama fetei, Monika Dobrinova, a fost informată că fata ei este bine. Până acum nimeni nu a cerut vreo răscumpărare, nefiind cert dacă există alte cereri. Potrivit publicaţiei 24 Ceasa, dacă Brando "se poartă cum se aşteaptă tribunalul din Milano şi partenerii săi din Europa şi America de Sud", atunci fata sa se poate întoarce în siguranţă sâmbătă. Potrivit surselor anonime, cotidianul 24 Ceasa a explicat faptul că principala pistă a poliţiei este mărturia lui Banev în faţa magistraţilor italieni.
Fetiţa în vârstă de 10 ani a fost răpită de bărbaţi înarmaţi, care purtau cagule, marţi, la ora 7.30, în cartierul de lux bulgar Boiana. Bodyguard-ul în vârstă de 36 de ani a fost împuşcat de două ori în spate, în timp ce răpitorii au fugit cu un BMW X5 furat.
Brando, aflat în prezent în închisoare în Italia, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare, sub acuzaţia de conducere a unui grup infracţional organizat şi spălare de bani. El şi asociaţii săi sunt acuzaţi că ar fi spălat peste două milioane de dolari prin contul lui Konstantin Dişliev, proprietar al unei firme numite Private Finance Union, ucis în 2005. Printre complicii săi se numără fosta sa soţie şi văduva lui Dişliev.
Cunoscut drept "regele cocainei", Banev a fost arestat în mai 2012 într-o operaţiune a forţelor speciale ale poliţiei, denumită Regii Cocainei, alături de 15 bulgari, 12 italieni, un român şi un cetăţean de origine georgiană. El avea un mandat de arestare emis pe numele său de Interpol, în Elveţia, pentru acuzaţia de trafic a peste 10 tone de cocaină între America de Sud şi Europa şi pentru spălare de bani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.