Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Aşteaptă Regina Marii Britanii o strănepoată?

Ziarul de Vrancea
6 mar 2013 685 vizualizări
Catherine, Ducesa de Cambridge, s-ar putea să fi dezvăluit, din neatenţie, secretul regal al sexului copilului pe care îl aşteaptă împreună cu Prinţul William, relatează Associated Press.

Atunci când Kate a primit un ursuleţ de pluş cu ocazia unei apariţii în public, marţi, o femeie din mulţime ar fi auzit-o pe Ducesă răspunzând "mulţumesc, îl voi lua pentru f..." ("I will take that for my d..."), înainte să îşi curme brusc cuvintele. Această scurtă replică a fost de ajuns pentru ca tabloidele britanice să scrie "este fată" pe prima pagină a ediţiilor lor de ieri, presupunând că "d..." era prima literă din cuvantul "daughter", care înseamnă "fiică". Sandra Cook, femeia din mulţime citată de tabloide, care se afla lângă Kate, le-a spus jurnaliştilor că a întrebat-o pe Ducesă dacă urma să spună "fiica mea". I s-a răspuns mai întâi că sexul copilului nu este cunoscut de cuplul regal, apoi că acesta nu va fi dezvăluit.

Cum se gandeşte Sarkozy să revină în politică

Fostul preşedinte francez Nicholas Sarkozy a declarat că nu doreşte să revină în politică, dar că ar putea să fie "obligat să o facă" pentru Franţa, din cauza gravităţii situaţiei. "Va exista, din păcate, un moment în care întrebarea nu va mai fi «Doriţi?» ci «Aveţi de ales?» (...). În acest caz, nu voi putea continua să îmi spun că sunt fericit, îmi duc fiica la şcoală, ţin conferinţe în întreaga lume. În acest caz, voi fi efectiv obligat să merg. Nu pentru că vreau. Nu pentru că trebuie. Ci doar pentru că este vorba despre Franţa", a declarat fostul şef de stat, învins în alegerile de la 6 mai 2012 de socialistul François Hollande. De la plecarea de la Palatul Elysée, anul trecut, fostul preşedinte a ieşit din politică, s-a dedicat vieţii în familie alături de soţia sa Carla Bruni şi fiica lor Giulia şi a susţinut conferinţe. Sarkozy a mai declarat că nu doreşte să aibă "a face cu lumea politică, care (îl) plictiseşte de moarte". Întrebat dacă vrea să se răzbune, Sarkozy a răspuns că "este un sentiment foarte negativ". "şi ce răzbunare ar fi? Să preiau Franţa în starea în care o vor lăsa socialiştii... Aşadar, sincer, am dorinţa să revin? Nu", a mai spus el.

Schimb de ameninţări pe frontul coreean

Armata sud-coreeană va riposta în cazul unui atac nord-coreean, avertizează o sursă guvernamentală de la Seul, pe fondul ameninţărilor proferate de regimul de la Phenian. Regimul stalinist de la Phenian avertizase că ar putea renunţa la armistiţiul cu Coreea de Sud din cauza exerciţiilor militare americano - sud-coreene. Manevele militare comune se desfăşoară în intervalul 1 martie - 30 aprilie. "Suntem pregătiţi pentru o ripostă puternică, nu doar împotriva sursei eventualei agresiuni, ci şi împotriva structurilor militare de comandă", a avertizat generalul sud-coreean Kim Yong-hyun, citat de Reuters. Coreea de Nord a ameninţat marţi cu denunţarea acordului de încetare a focului semnat în 1953 pentru a pune capăt Războiului Coreei. De altfel, Coreea de Nord a ameninţat, fără a face precizări, că va trece la măsuri "ferme" ca reacţie la ostilitatea Statelor Unite împotriva sa.

Premierul Filat, candidat la şefia noului Guvern de la Chişinău

Ministrul moldovean de Externe şi prim-vicepreşedintele liberal-democraţilor Iurie Leancă a anunţat ieri că Vlad Filat, şeful Guvernului demis marţi prin moţiune de cenzură în Parlament, rămâne candidatul formaţiunii pentru funcţia de premier, relatează publicaţia Timpul în pagina electronică. "Votul de neîncredere acordat în Parlament a fost, de fapt, nimic altceva decât un raspuns la acţiunile întreprinse de PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) şi personal de premierul Vlad Filat în vederea aducerii unor instituţii de stat în câmpul legal de activitate. Marţi s-a lovit într-o echipă care a reuşit, în condiţii extrem de dificile, să asigure dezvoltarea Republicii Moldova pe o cale firească a integrării europene, a democraţiei, a statului de drept", a continuat el. În privinţa propunerii unui candidat la funcţia de premier, Leancă a declarat că partidul din care face parte are propria poziţie: Vlad Filat.

Semn rău? Două comete pe cer, în 2013

n una dintre ele va putea fi văzută cu ochiul liber zilele acestea, la asfinţit

Cometa Pan-STARRS va putea fi văzută cu ochiul liber pe cerul emisferei nordice în zilele următoare, acesta fiind primul eveniment astronomic major din 2013, înainte de mult aşteptata trecere pe lângă Terra a cometei ISON, care se va produce în luna noiembrie. Cometa Pan-STARRS va apărea pe cer la vest, la asfinţitul Soarelui, în perioada 8-13 martie şi va putea să fie văzută până la sfârşitul lunii.
"Este o cometă nouă, niciodată observată până acum şi care va face o singură incursiune, unică, pe cerul nostru, înainte de a se îndrepta spre profunzimile galaxiei", au anunţat cercetătorii de la Observatorul de la Paris într-un comunicat.
Cometele sunt corpuri cereşti compuse din gheaţă şi praf. Aceşti "călători" solitari prin spaţiu s-au format în timpul naşterii Sistemului Solar şi se învârt în jurul Soarelui cu frecvenţe foarte diferite, care variază de la câţiva ani până la câteva milioane de ani. Atunci când se apropie de Soare, gheaţa se evaporă şi un înveliş de mari dimensiuni, în forma unei coame, se formează în jurul nucleului strălucitor. Cometa se continuă cu o dâră de gaze şi praf care se poate întinde pe câteva milioane de kilometri, reflectând lumina Soarelui. Acest fenomen poate fi observat de pe Pământ şi a fost denumit "coada" cometelor.

O altă "vizită" care se anunţă promiţătoare este aceea a cometei ISON. Potrivit calculelor actuale, ISON va putea fi vizibilă cu ochiul liber imediat după căderea nopţii la sfârşitul lunii noiembrie, un fenomen care ar trebui în mod normal să se prelungească timp de mai multe luni.

Prima rusoaică pe Staţia Spaţială Internaţională
n în ultimele două decenii, Rusia a avut doar echiapje exclusiv masculine de cosmonauţi

O femeie cosmonaut din Rusia va efectua o misiune în spaţiu în 2014, marcând astfel revenirea femeilor din această ţară în programul de cucerire a spaţiului, după o pauză de aproape 20 de ani, a anunţat miercuri un responsabil al Centrului rus de pregătire a cosmonauţilor. Elena Serova (36 de ani), membră a unităţii de cosmonauţi profesionişti, "se pregăteşte să efectueze un zbor spaţial în a doua parte a anului 2014", a precizat Alexei Temerov, responsabil al centrului de antrenament din Oraşul Stelelor, în apropiere de Moscova. Rusia va sărbători în acest an a 50-a aniversare a zborului primei femei în spaţiu, Valentina Tereşkova, la 16 iunie 1963. Elena Serova se va afla timp de şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi va deveni astfel a patra femeie cosmonaut din Rusia care ajunge în spaţiu, a precizat responsabilul centrului, în cadrul unei conferinţe de presă. "Programul său de lucru la bordul ISS nu va avea nimic extraordinar. Va fi un program ştiinţific obişnuit. Nu este prevăzută o ieşire în spaţiu", a adăugat el. O altă femeie, Anna Kikina, în vârstă de 28 de ani, face parte dintr-un grup de candidaţi la integrarea în unitatea de cosmonauţi, în vederea zborurilor viitoare, a precizat Alexei Temerov. În total, opt persoane au fost selecţionate anul trecut pentru a deveni cosmonauţi din 304 voluntari, a menţionat el.

 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.