Internațional

Proteste pentru salvarea Zidului Berlinului de la demolare

Ziarul de Vrancea
4 mar 2013 581 vizualizări
Chiar dacă este vorba doar de o breşă într-un ultim tronson rămas intact al zidului, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a apăra simbolul Cortinei de Fier în faţa buldozerelor n ieri, lucrările au fost oprite

Lucrările de realizare a unei breşe într-o porţiune din Zidul Berlinului au fost suspendate ieri, după ce promotorii unui proiect imobiliar de lux din acea zonă au anunţat că sunt dispuşi să ajungă la un compromis cu manifestanţii care protestează faţă de această iniţiativă. Aproximativ 100 de persoane s-au mobilizat în zorii zilei de ieri - după manifestaţia de duminică, la care au participat aproape 6.000 de oameni - pentru a protesta faţă de acest proiect ce vizează realizarea unei breşe în East Side Gallery, un tronson de 1,3 kilometri al zidului, decorat cu aproximativ 100 de desene realizate de artişti din lumea întreagă. Robert Muschinski, liderul colectivului care protestează faţă de acest vast proiect imobiliar berlinez, spune că, pentru moment, pericolul a fost îndepărtat. "Până la mijlocul lunii martie, nu se va mai întâmpla nimic", a declarat el în faţa manifestanţilor. Viitorul acestui proiect va fi analizat în timpul unei şedinţe, pe 18 martie, la care vor participa reprezentanţi ai protestatarilor, ai promotorilor imobiliari şi ai primăriei.
Vineri, în strigătele de protest ale manifestanţilor, o breşă a fost făcută în această atracţie turistică importantă din Berlin, care reprezintă cel mai mare tronson rămas din "Zidul de protecţie anti-fascistă" - potrivit numelui său oficial est-german -, care a divizat Berlinul din 13 august 1961 până pe 9 noiembrie 1989. Noua breşă avută în vedere în East Side Gallery (în care au fost făcute deja mai multe pasaje) vizează în special stabilirea unui acces direct la blocul-turn de lux, care va fi construit de compania Living Bauhaus şi va avea o înălţime de 63 de metri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.