Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL: Triplu asasinat într-un oraş american unde în iulie a avut loc un masacru

Ziarul de Vrancea
6 ian 2013 361 vizualizări
Un bărbat înarmat a ucis trei persoane pe care le luase ostatice, într-o clădire din statul american Colorado, criminalul fiind împuşcat mortal de forţele speciale chemate la locul incidentului.

Incidentul a avut loc în oraşul Aurora din Colorado. Un bărbat înarmat luase trei ostatici şi se baricadase într-o clădire unde i-a executat. O echipă SWAT a venit în scurt timp la locul incidentului şi l-a împuşcat mortal pe agresor. Conform altor surse, agresorul s-ar fi sinucis după executarea ostaticilor. Mai multe clădiri rezidenţiale din apropierea locului crimelor au fost evacuate. Pe 20 iulie 2012, în oraşul Aurora a avut loc un alt atac armat într-un cinematograf, 12 persoane fiind ucise.

Închisoare pentru australienii care luptă în Siria

Australia i-a avertizat pe cetăţenii săi care luptă în Siria, precizându-le că riscă 20 de ani de închisoare, după ce se presupune că un australian a murit, duminica trecută, în această ţară aflată în război civil. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat că Guvernul a primit informaţii potrivit cărora peste 100 de australieni au participat la acest conflict începând din 2011, dar nu dispune de "probe" dacă mai sunt implicaţi în prezent. În conformitate cu o lege penală din 1978, "este interzis să te deplasezi într-o ţară străină cu intenţia de a te angaja în ostilităţi", a precizat el. "Pedeapsa este de 20 de ani de închisoare. Cei care recrutează persoane din Australia pentru a lupta în străinătate riscă şapte", a adăugat el. Cel puţin trei australieni se presupune că au fost ucişi în Siria. Ultimul, supranumit "Abu al-Walid al-Australi" a murit cu opt zile în urmă în timpul unui atac al rebelilor asupra bazei militare Wadi Deif, situată în nord-vestul ţării, potrivit unor informaţii furnizate de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Guvernul australian a condamnat deschis regimul sirian şi a solicitat îndepărtarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad şi expulzarea mai multor diplomaţi sirieni.

Israelul se înconjoară cu garduri electrificate

Israelul va construi un gard electric la frontiera comună cu Siria, pentru a se proteja de "incursiuni teroriste", afirmă premierul Benjamin Netanyahu. După şedinţa de guvern de ieri, Netanyahu a reamintit că gardul electric ridicat la frontiera dintre Israel şi Egipt este aproape terminat. "Avem intenţia de a construi un gard identic, cu unele schimbări necesare din cauza condiţiilor diferite din zona Înălţimilor Golan. ştim că, în Siria, armata a cedat terenul agenţilor Jihadului global. De aceea, trebuie să ne protejăm frontiera de incursiuni teroriste", a spus Netanyahu. Siria se confruntă, de aproape doi ani, cu un conflict civil soldat, conform estimărilor Naţiunilor Unite, cu aproximativ 60.000 de morţi.


Ce îi aşteaptă pe pasagerii recalcitranţi din avioane

Un pasager violent a fost legat de scaun cu bandă adezivă, la bordul unui avion care zbura între Islanda şi Statele Unite, informează CNN. Incidentul a avut loc la bordul unei curse a companiei Iceland Air. Un bărbat a fost legat, conform imaginilor difuzate pe Internet, cu bandă adezivă, la gură şi de scaun. Compania Iceland Air nu a putut confirma autenticitatea imaginilor, precizând însă că a existat "un incident cu un pasager la bordul unui avion care zbura între Reykjavik şi New York". "Bărbatul ţipa, striga şi scuipa alţi pasageri, pe care îi şi înjura", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Michael Raucheisen. Suspectul a fost arestat după aterizarea pe aeroportul John F. Kennedy din New York.

Cele mai stresante zece meserii

dacă nu sunteţi în căutare de adrenalină, nu vă angajaţi ca militar, pompier, jurnalist sau şofer de taxi!

Meseria de militar este cea mai stresantă într-un top al celor mai solicitante 10 locuri de muncă, între care mai figurează pompierii, jurnaliştii şi şoferii de taxi, realizat de portalul CareearCast, transmite CNBC. Potrivit unui sondaj realizat recent de Harris Interactive pentru Everest College, aproape 73% dintre angajaţi sunt stresaţi de cel puţin un factor la locul de muncă. Între cele 11 criterii folosite de CareerCast pentru realizarea topului se află pericolul fizic, fie direct fie răspunderea pentru alte vieţi omeneşti, expunerea publică sau riscul şomajului.
Totuşi, cei care lucrează în cele mai stresante locuri de muncă nu îşi urăsc în mod necesar meseria, ci dimpotrivă, unii sunt dependenţi de adrenalină. "Ceea ce este un stres pentru un individ, pentru altul este doar locul de muncii. Unii sunt dependenţi de adrenalină. Unui pompier ar putea să îi facă plăcere să intre într-o clădire în flăcări să salveze pe cineva", a declarat Tony Lee, editor al CareerCast.com. El a arătat că nu este surprinzător că militarii sunt pe primul loc în clasament, având în vedere că se află în linia întâi. "Fie că se află pe câmpul de luptă sau ajută după uraganul Sandy, militarii sunt mereu în pericol", a spus Lee.
Topul este continuat de pompieri şi piloţii de avioane comerciale, care răspund de viaţa pasagerilor şi trebuie să suporte vremea nefavorabilă, întârzierile şi distanţa de casă.
Slujba de director de PR este următoarea pe listă, din cauza expunerii publice permanente şi a răspunderii pentru imaginea produselor şi serviciilor promovate, urmată de cea de director general, care nu înseamnă cum cred unii numai avioane personale şi caviar, ci şi răspunderea pentru tot ce nu merge bine în companie.
Meserii stresante mai sunt cele de fotoreporter şi reporter, din cauza expunerii permanente la pericole, fie în război, cutremur sau uragane, dar şi a termenelor limită şi a concurenţei.
Topul este încheiat de şoferii de taxi, din cauza mortalităţii mari provocată de actelele criminale, şi poliţişti, care nu îşi pun doar viaţa în pericol, ci răspund şi de viaţa altora.

Londra trece la ameninţări


premierul britanic avertizează că ţara sa este pregătită să lupte pentru Insulele Malvine, revendicate de Argentina

Premierul britanic, David Cameron, a avertizat că Marea Britanie este pregătită, dacă va fi necesar, să lupte pentru păstrarea Insulelor Malvine, arhipelag din Atlanticul de Sud revendicat de Argentina. "Determinarea noastră este extrem de puternică", a subliniat Cameron la postul BBC1, subliniind că Marea Britanie dispune în continuare de "al cincilea cel mai mare buget al apărării din lume". Întrebat dacă Marea Britanie va lupta pentru păstrarea arhipelagului, Cameron a răspuns: "Sigur că da, avem importante mijloace de apărare, ceea ce este primordial, avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate pe Insulele Falkland" (numele britanic al Insulelor Malvine).
Tensiunile s-au accentuat, în ultimele luni, între Marea Britanie şi Argentina, pe fondul comemorării a 30 de ani de la conflictul dintre cele două state pentru suveranitatea arhipelagului. Confruntările armate s-au derulat în intervalul aprilie-iunie 1982, soldându-se cu moartea a 649 de argentinieni, 255 de britanici şi trei locuitori ai insulelor disputate. De curând, preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, i-a trimis o scrisoare deschisă lui David Cameron, contestând încă o dată suveranitatea britanică asupra arhipelagului.

Doar 9000 de militari americani în Afganistan, după 2014


între timp, ţara măcinată de rebeliunea islamistă se umple la loc cu talibani

Departamentul american al Apărării intenţionează să reducă la cel mult 9.000 de militari prezenţa americană în Afganistan după 2014, la finalul Misiunii NATO, scrie Wall Street Journal, în ediţia online. Conform WSJ, în Afganistan ar putea rămâne între 3.000 şi cel mult 9.000 de militari americani, care vor putea participa în continuare la operaţiuni împotriva insurgenţilor talibani. Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat că trupele americane se vor concentra pe combaterea reţelei teroriste Al-Qaida. Generalul John Allen, comandantul suprem al trupelor americane şi NATO din Afganistan, propusese menţinerea unei prezenţe militare cuprinsă între 6.000 şi 15.000 de americani.
Între timp, administraţia din Afganistan a început să elibereze sute de talibani în speranţa facilitării procesului de pace şi stabilizării ţării până la retragerea trupelor NATO. Aproximativ 80 de islamişti au fost eliberaţi vineri din penitenciarul Pul-e-Charkhi, cel mai mare centru de detenţie din Afganistan. Sute de deţinuţi urmează să fie eliberaţi zilele următoare. Arestaţi de Forţa multinaţională a NATO, majoritatea talibanilor sunt încarceraţi în închisoarea americană de la Bagram, situată la nord de Kabul. Preşedintele Hamid Karzai, care se va întâlni săptămâna aceasta la Washington cu Barack Obama, a condiţionat ameliorarea relaţiilor cu Statele Unite de preluarea controlului asupra închisorii de la Bagram, unde sunt aproximativ 3.000 de deţinuţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.