Internațional

Israelul promite că nu se va răzbuna pe palestinieni după votul de la ONU

Ziarul de Vrancea
29 nov 2012 529 vizualizări
Toate acordurile semnate vor rămane în vigoare, a dat asigurări Tel-Avivul. Germania şi-a nuanţat poziţia, anunţandu-şi abţinerea de la vot

Israelul nu va anula niciun acord încheiat cu palestinienii ca măsură de retorsiune faţă de votul de joi la sediul ONU din New York care urmează să acorde Palestinei statut de observator nemembru al organizaţiei, a anunţat Guvernul israelian. "Nu avem nicio intenţie să anulăm vreun acord încheiat în domeniul economic. Tot ceea ce vom face după acest vot va fi să aplicăm aceste acorduri în litera lor", a declarat pentru AFP Yigal Palmor, un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe.
Palmor a reafirmat că, sesizând Adunarea Generală a ONU, palestinienii comit "o încălcare flagrantă a angajamentelor pe care şi le-au asumat de a soluţiona conflictul cu Israelul prin negocieri şi nu prin măsuri unilaterale".
Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a supus aseară tarziu votului Adunării Generale a ONU, începând de la ora 22.00, ora României, un proiect de rezoluţie care acordă Palestinei, în prezent doar o "entitate" cu statut de observator, statutul de "stat observator nemembru".

Germania îşi "corectează" poziţia

Germania se abţine de la votul privind acordarea statutului de stat observator la ONU pentru Palestina, a anunţat ieri ministrul german de Externe, Guido Westerwelle. "Germania împărtăşeşte obiectivul unui stat palestinian (dar) în opinia noastră există îndoieli că etapa vizată în prezent de palestinieni serveşte procesului de pace", a explicat ministrul într-un comunicat. "Această decizie nu a fost luată cu uşurinţă", a asigurat ministrul, dar Guvernul german "se teme că (acest vot) va duce, dimpotrivă, la o agravare" a conflictului între Israel şi Autoritatea Palestiniană. Totuşi, Berlinul "salută faptul că rezoluţia propusă promovează explicit o soluţie cu două state şi recunoaşterea dreptului de existenţă al Israelului". Iniţial, mediile de informare anunţau că Germania urma să voteze împotriva demersului palestinian.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.