Internațional

Jale după Sandy, în SUA şi Canada

Ziarul de Vrancea
30 oct 2012 866 vizualizări
uraganul a făcut ravagii în nord-estul Statelor Unite şi în Canada n peste 30 de oameni au murit, iar pagubele sunt uriaşe

Preşedintele american, Barack Obama, a decretat "stare de catastrofă" majoră în statul american New York, după trecerea uraganului Sandy care a lovit violent coasta de est a SUA, inundând o mare parte a Manhattan-ului. Această decizie "permite accesul la fondurile federale în cazul persoanelor afectate din comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", a precizat Casa Albă, într-un comunicat. Stare de catastrofă majoră a fost de asemenea decretată pentru New Jersey.

Cel puţin 32 de persoane au murit în Statele Unite şi Canada din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy, anunţă autorităţile americane şi canadiene. Cincisprezece persoane au murit în statul New York, conform guvernatorului Andrew Cuomo, zece victime înregistrându-se în oraşul New York. Alte două persoane au murit în statul Connecticut (nord-est), situat la nord de New York. Trei victime s-au înregistrat în New Jersey, patru în Pennsylvania şi câte una în Maryland şi West Virginia. Un membru al echipajului corabiei HMS Bounty, scufundată în largul statului North Carolina, a murit la spital, iar căpitanul navei, folosită pentru realizarea unui film, este dat dispărut. Cel puţin o persoană a murit la Toronto, unde s-au înregistrat rafale de vând extrem de puternice.

Reţeaua de electricitate a "căzut" pe suprafeţe extinse

FOTO: Cu două seri mai devreme, Sandy a oferit un Halloween mai real decat şi-ar fi dorit americanii: numeroase străzi şi cartiere din New York au rămas în beznă

Mai mult de 8 milioane de locuinţe erau private de electricitate ieri, în 18 state din nord-estul Statelor Unite ale Americii şi în capitala Washington după trecerea uraganului, a anunţat Ministerul american al Energiei. De asemenea, peste 130.000 de locuinţe erau lipsite de curent electric în Canada, din cauza cablurilor şi arborilor doborâţi. Statul cel mai afectat este New Jersey (est), unde 2,5 milioane de locuinţe nu aveau electricitate. În statul New York (nord-est), 2 milioane de clienţi se aflau în întuneric, în timp ce în Pennsylvania 1,3 milioane de locuinţe se confruntau cu lipsa curentului electric, urmate de Connecticut (626.000), Maryland (311.000) şi Massachusetts (298.000).

Situaţia în capitala federală Washington, unde 220.000 de locuinţe s-au confruntat cu întreruperi de electricitate, a revenit aproape la normal, doar 3.583 de gospodării - potrivit ministerului - rămânând aseară private de energie electrică. Două reactoare nucleare au fost oprite în estul Statelor Unite ale Americii din cauza intemperiilor, iar şapte tuneluri de metrou au fost inundate.

Ce trebuie să ştiţi dacă mergeţi sau vă aflaţi în Statele Unite

FOTO: "Premiul" de la sfarşitul urgiei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în următoarea perioadă în SUA cu privire la faptul că în 12 state americane a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy, care a afectat Coasta de Est a Statelor Unite în cursul serii de duminică. Acestea sunt: Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island şi Virginia. MAE subliniază că în caz de necesitate cetăţenii români se pot adresa misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de pe teritoriul SUA şi Canada. Datele de contact ale acestora se regăsesc pe site-ul instituţiei, în secţiunea "Misiuni diplomatice", http://www.mae.ro/romanian-missions#868.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.