Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL Sute de mii de refugiaţi sirieni sunt ameninţaţi de un alt inamic

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 425 vizualizări
Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) anunţă că ar putea exista peste 700.000 de refugiaţi sirieni la sfârşitul lui 2012, faţă de 300.000 în prezent, relatează agenţiile internaţionale de presă

În faţa acestei situaţii, agenţiile umanitare ale ONU şi-au revizuit în creştere nevoile şi solicită în prezent circa 487,9 milioane de dolari (379,2 milioane de euro) pentru a veni în ajutorul refugiaţilor, nevoiţi acum să facă faţă condiţiilor precare de trai. Aceste fonduri vor permite ajutarea acestora până la "finalul anului", a precizat coordonatorul pentru refugiaţi sirieni al UNHCR, Panos Moumtzis, într-o conferinţă de presă. În martie, UNHCR a înregistrat 41.500 de refugiaţi sirieni şi se aştepta ca numărul lor în regiune la sfârşitul lui 2012 să ajungă la 100.000 de persoane. Însă acest prag a fost atins deja în iulie. Actualmente, ONU mizează pe o cifră de 700.000 de refugiaţi, din cauza situaţiei existente pe teren. Printre altele, a explicat oficialul, UNHCR a constatat că un anumit număr de refugiaţi sirieni, care au fugit într-o primă etapă în ţări străine fără a se înregistra cu ajutorul agenţilor umanitari, au decis în prezent să solicite ajutor. Organizaţia apreciază că între 2.000 şi 3.000 sosesc zilnic în ţările vecine cu Siria: Turcia, Liban, Iordania şi Irak. Femeile şi copiii reprezintă 75% dintre refugiaţi.

Estimare: în 2016, lumea se va da în vant după smartphone, computere şi tablete

Vânzările mondiale de tablete, calculatoare şi telefoane multimedia aproape că se vor dubla până în 2016, pentru a ajunge la peste 2 miliarde de bucăţi, potrivit unui studiu al firmei americane de cercetare IDC. În acest an, IDC estimează că vânzările totale ar trebui să ajungă la aproape 1,2 miliarde de unităţi, o creştere de 27,4% comparativ cu 2011. "Smartphone-urile reprezintă cea mai mare parte din acest volum, dar cererea de tablete se aşteaptă să crească rapid", în medie cu 22% pe an între 2012 şi 2016, subliniază IDC într-un comunicat citat de Agerpres. Telefoanele multimedia ar urma să reprezinte 63% din vânzări în 2016 faţă de 59% în prezent, o creştere medie anuală de 15,8%. Tabletele ar urma în paralel să ajungă de la 10% în prezent la 13% în 2016, iar cererea de calculatoare va scădea de la 31% la 24%.

Actriţa care joacă în filmul anti-islam dă în judecată YouTube

Actriţa americană Cindy Lee Garcia a decis să-l dea în judecată pe producătorul filmului anti-islam "Inocenţa muslmanilor", dar şi site-ul YouTube, precizând în documentele depuse în instanţă că "a fost păcălită" să apară în acea peliculă. Plângerea înaintată în justiţie de Cindy Lee Garcia vizează atât site-ul YouTube şi compania care îl deţine - Google Inc, dar şi cultul Egyptian-American Cotic din California, despre care se crede că se află în spatele acestui film care a stârnit un lanţ de reacţii violente în lumea arabă. Săptămâna trecută, un judecător al Curţii Superioare din Los Angeles a respins cererea înaintată de Cindy Lee Garcia pentru emiterea unui ordin de restricţie prin care să se interzică YouTube să mai posteze filmuleţul de 13 minute, pe motiv că actriţa nu a fost capabilă să îşi expună convingător punctul de vedere. În procesul anterior, Cindy Lee Garcia l-a acuzat pe producătorul peliculei de fraudă, calomnie şi afaceri ilicite şi a mai pretins acordarea unor sume care să reprezinte drepturile de autor pentru prestaţia sa din filmul "Inocenţa musulmanilor". Procesul civil deschis de Garcia este primul generat de acest film în care profetul Mohamed este prezentat defăimător, drept un "prost" cu "un comportament sexual deviant". Filmuleţul a stârnit un val de revolte în ţări cu o politică anti-americană precum Egipt, Libia şi în alte ţări musulmane.


Au fost sau n-au fost?


O instanţă din Finlanda a pus o factură uriaşă carca a doi organizatori de picnic prin intermediul Facebook n cei doi susţin însă că nici măcar nu au fost prezenţi

Doi finlandezi de 21 de ani vor trebui să achite o factură uriaşă de peste 4.000 de euro fiecare, după ce au fost recunoscuţi ca organizatorii unui picnic gigant a cărui idee au lansat-o pe reţeaua socială de pe internet Facebook. Un tribunal i-a condamnat la o amendă de 120 de euro fiecare şi la un total de 8.500 de euro daune şi interese în contul oraşului Turku (sud-vest), pentru a compensa costurile de curăţare a unui parc. Picnicul, organizat la 16 iulie 2011, a atras aproximativ 3.000 de persoane fără ca poliţia să fi fost oficial înştiinţată. Însă cei doi inculpaţi afirmă că nu ei au fost organizatorii întrucât nu s-au dus la eveniment.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.