Internațional

Un singur ucigaş în masacrul din Franţa?

Ziarul de Vrancea
10 sep 2012 602 vizualizări
Toate gloanţele par să fi fost trase de o singură armă - un pistol automat vechi de calibrul 7,65 mm

O singură armă a fost folosită în masacrul săvarşit miercurea trecută în zona Chevaline, în Alpii francezi, soldat cu moartea a patru persoane. Aproximativ 25 de cartuşe au fost găsite la locul asasinatului, lăsând de presupus pentru început că mai multe arme au fost folosite pentru a ucide trei membri ai unei familii britanice şi un ciclist francez. Două fetiţe au scăpat cu viaţă.
Arma folosită este un pistol automat de model vechi, potrivit experţilor, de calibrul 7,65 mm, de mărime medie, şi care nu corespunde unui armament modern. Concluzia folosirii unei singure arme rezultă din primele examinări balistice, realizate la microscop, şi care trebuie încă să fie cercetată în profunzime şi confirmată oficial.
Cei trei membri ai familiei britanice ucise sunt tatăl, Saad al-Hilli, 50 ani, soţia sa Iqbal şi mama acesteia din urmă, de naţionalitate suedeză. Fetiţa cea mai mare a familiei, Zainab, 7 ani, a fost grav rănită, iar cea mai mică, Zeena, 4 ani, este nevătămată după ce s-a ascuns în maşina unde familia a fost decimată. Pană ieri, cele două mici supravieţuitoare nu oferiseră nici un indiciu anchetatorilor.
Ciclistul francez, Sylvain Mollier, a fost găsit mort lângă maşina familiei britanice, aflată în staţionare şi cu motorul în funcţiune pe o suprafaţă de parcare într-o pădure. Se pare că el ajunsese acolo tocmai cand asasinul îşi executa victimele cu cate două gloanţe trase în cap şi a avut aceeaşi soartă cu ceilalţi trei. Fiica cea mare a familiei a fost bătută cu brutalitate înainte să fie împuşcată.

Alarmă falsă de material exploziv în locuinţa victimelor

De vineri, poliţia britanică percheziţionează locuinţa familiei Al-Hilli, iar ieri a evacuat împrejurimile acesteia din Claygate, o zonă rezidenţială preferată de VIP-uri. Un cordon de securitate a fost deja instalat în jurul acestei case situate în Surrey, la aproximativ 50 de kilometri sud de Londra. Ieri, aceasta a fost extinsă la casele învecinate, drumul de acces spre domiciliu fiind închis pentru scurt timp.
"Din cauza îngrijorărilor privind elementele găsite la această adresă (...), ofiţerii de poliţie au extins cordonul de securitate în jurul proprietăţii, iar vecinii direcţi ai casei au fost evacuaţi temporar", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din Surrey. O echipă de genişti britanici a cercetat locuinţa, însoţiţi de poliţişti înarmaţi, dar nu au găsit nimic, iar vecinii au putut reveni în casele lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.