Internațional

Atac cu cocteil Molotov la Chişinău asupra maşinii Angelei Merkel

Ziarul de Vrancea
23 aug 2012 1246 vizualizări
Autorul care a aruncat sticla cu benzină nu a nimerit ţinta, un tanăr găgăuz, a fost prins pe loc

Convoiul de maşini din delegaţia cancelarului german, Angela Merkel, care s-a aflat miercuri într-o vizită în Republica Moldova, a fost ţinta unei tentative de atac cu cocteil Molotov, potrivit unor surse din cadrul MAI, citate de jurnal.md şi adevărul.md. Incidentul a avut miercuri seară, în jurul orei 21, pe strada Mihai Viteazul din Chişinău, în timp ce coloana de maşini din delegaţia Angelei Merkel şi cea a premierului Vlad Filat se îndreptau spre aeroport, după o vizită la beciurile de la Cricova.
Un martor al incidentului a declarat pentru Prime.md că un individ a ieşit brusc în stradă din zona caselor din preajmă şi a aruncat un obiect incendiar. Presupusul cocteil Molotov a zburat peste maşini, fără a le atinge, deflagraţia producându-se în aer. Martorul a mai declarat că rucsacul atacatorului a luat foc la un moment dat şi acesta a fost nevoit să arunce obiectul incendiar. Atacatorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut fără a opune rezistenţă, fiind urcat într-o maşină a SPP desprinsă din convoi. Delegaţia oficială şi-a continuat drumul fără a opri.
Ministerul de Interne anunţa miercuri seară că vizita cancelarului german s-a încheiat fără incidente, pentru ca, ulterior, în urma unor informaţii apărute în presă despre acest incident, să confirme tentativa de atac, precizând că de fapt a fost vizată maşina premierului Filat.
Tânărul reţinut este originar din Ceadîr-Lunga, oraş în Găgăuzia. Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, el se află acum la Comisariatul sectorului Buiucani din Chişinău, fiind cercetat pentru huliganism. Deocamdată, nu se ştie ce scop urmărea atacatorul. Potrivit experţilor, deflagraţia nu era în măsură să pună în pericol viaţa oficialilor care circulau în maşini blindate.
Pentru asigurarea ordinii publice pe parcursul vizitei la Chişinău a cancelarului Angela Merkel au fost mobilizaţi 2.000 de poliţişti. Angela Merkel s-a deplasat într-un automobil Audi, dotat cu cel mai înalt nivel de protecţie anti-glonţ.

Cancelarul german tocmai primise cadou 460 de sticle de vin de colecţie

Cancelarul german Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie din partea complexului Cricova, pe care l-a vizitat împreună cu premierul moldovean Vlad Filat în timpul deplasării sale în R.Moldova. După întrevederile avute cu liderii moldoveni, discursul din Parlamentul de la Chişinău şi depunerea de flori la monumentul lui Ştefan ce Mare, cancelarul german şi premierul Vlad Filat au vizitat Complexul Cricova. Merkel, care însoţită de membrii delegaţiei oficiale, s-a declarat impresionată de oraşul subteran. Conducerea complexului i-a dăruit cancelarului 460 de sticle de vin de colecţie, din soiurile Cabernet, Codru, Gewurz Traminer, Cahor, Marsala, Grătieşti. Sticlele vor fi păstrate însă la Cricova, iar la solicitare vor putea fi livrate cancelarului, afirmă serviciul de presă al Guvernului moldovean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, acum 4263 zile, 5 ore, 48 minute, 49 secunde
Vai,vai,vai.......FASCISTA de Merkel Angela si-a primit un avertisment de la...,,gagauz"...Poate nu stiati ca pe pancartele oamenilor scria si...,,Ribbentrop-Molotov".Ei si? A primit un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.