Internațional

Mozaic international: Putin a devenit bunic

Ziarul de Vrancea
17 aug 2012 534 vizualizări
Media bulgare au relatat în ajun că Maria, fiica cea mai mare a preşedintelui rus Vladimir Putin, a născut un băieţel

Naşterea a decurs în cea mai mare secretomanie, astfel încât informaţia nu a fost nici infirmată, nici confirmată, potrivit site-ului rusesc Ural.ru. Se pare că numele nepotului preşedintelui rus este tot Vladimir. Cel care primul a transmis informaţia a fost portalul bulgar btvnews.bg, în schimb canalelor media ruse le-a fost recomandat să nu difuzeze informaţii despre naşterea copilului. Potrivit jurnaliştilor de la Sofia, naşterea a avut loc la 15 august într-o clinică dintr-un oraş bulgar. Copilul a fost adus pe lume prin cezariană. Preşedintele rus şi-ar fi vizitat deja fiica. Mama şi copilul se simt bine. În luna aprilie a.c., apăruse informaţia potrivit căreia fiica mai mică a liderului de la Kremlin, Ekaterina (26 de ani) urma să se mărite cu fiul unui amiral sud-coreean. Despre Maria (27 de ani) presa britanică a scris că ar avea relaţii cu un cetăţean olandez, cu funcţii importante în diferite subsidiare ale concernului Gazprom în Occident.

Breivik mai face o vizită

Şeful poliţiei norvegiene a demisionat pe fundalul publicării unui raport foarte critic privind acţiunile poliţiei în faţa atentatelor comise anul trecut de Anders Behring Breivik. Anunţată de către titulara portofoliului Justiţiei, Grete Faremo, în cursul unei dezbateri televizate, demisia lui Oeystein Maeland, cu efect imediat, intervine la trei zile după ce o comisie independentă a apreciat că Breivik ar fi putut fi arestat mai devreme în ziua de 22 iulie 2011, fapt ce ar fi salvat vieţi. În ziua respectivă, extremistul de dreapta a ucis mai întâi opt persoane prin explozia unei bombe în vecinătatea sediului guvernului de la Oslo, după care a mai făcut 69 de victime, deschizând focul într-o tabără de vară a tineretului social-democrat, pe Insula Utoeya. Creată de guvern pentru a trage învăţămintele după crimele lui Breivik, comisia a dezvăluit numeroase greşeli din partea poliţiei: raportarea extrem de târziu a criminalului şi maşinii acestuia, probleme de comunicare, proceduri insuficient respectate, mijloace neadaptate. Prin urmare, mass-media a criticat aspru conducerea poliţiei pentru că, în rapoartele sale, a încercat să-şi protejeze angajaţii şi nu a întreprins totul pentru a face lumină asupra greşelilor comise de poliţişti în ziua incidentului.

Militarii germani reprimesc un drept anulat după război

Armata germană, Bundeswehr, a fost autorizată să intervină în Germania împotriva terorismului, o premieră după al doilea Război  Mondial. Curtea Constituţională a Germaniei este cea care a autorizat armata să utilizeze mijloace militare pe teritoriul naţional împotriva unor eventuale ameninţări de acest fel, desfiinţand un tabu vechi de 67 de ani. Pană în prezent, intervenţia armată pe teritoriul german în cazul unor ameninţări teroriste era rezervată forţelor de poliţie, cu scopul de a delimita clar operaţiunile de apărare naţională ale armatei şi operaţiunile de securitate internă. Această separare se explică prin teama de o eventuală angajare a armatei împotriva populaţiei civile, o moştenire a abuzurilor regimului nazist. Potrivit deciziei Curţii Constituţionale, armata va putea de acum să intervină pe teritoriul naţional "în cazul unor situaţii excepţionale de natură catastrofică", o premieră după Al Doilea Război. Această autorizaţie exclude însă "pericolul reprezentat de o mulţime care protestează".

Ministru de Externe francez: preşedintele sirian nu merită să mai facă umbră pămantului

Laurent Fabius, ministrul francez de Externe, care a efectuat joi o vizită la tabăra de refugiaţi sirieni de la frontiera turcă, a declarat că "regimul sirian trebuie înlăturat urgent" şi a denunţat "fărădelegile" comise de autorităţile de la Damasc împotriva populaţiei civile. "După ce am ascultat mărturiile tulburătoare ale persoanelor de aici, devin conştient de forţa cuvintelor mele: Bashar al-Assad nu merită să mai facă umbră Pământului", le-a declarat vineri ziariştilor şeful diplomaţiei franceze. Laurent Fabius, care a încheiat în Turcia un turneu regional ce a inclus Libanul şi Iordania şi s-a axat pe criza siriană şi valul de refugiaţi în ţările limitrofe, l-a acuzat pe preşedintele sirian de lansarea "unei operaţiuni de distrugere a propriului popor". Mişarea socială, declanşat în Siria în urmă cu peste 17 luni şi care a degenerat în conflict armat putere-opoziţie, a provocat un val de refugiaţi fără precedent, în principal în Turcia, unde au fost înfiinţate mai multe tabere de refugiaţi, la graniţa turco-siriană.

Militari americani ucişi de un taliban deghizat

Doi militari americani au fost ucişi vineri de un ofiţer de poliţie afgan în sud-vestul ţării, a anunţat forţa internaţională a NATO (Isaf), un nou episod în valul de atacuri comise de membri ai forţelor de securitate afgane împotriva aliaţilor lor occidentali. Atacatorul a fost ucis, a precizat Isaf. Aceste atacuri armate, din ce în ce mai numeroase în ultima perioadă, stârnesc îngrijorarea Isaf, însărcinată să pregătească forţele afgane pentru a putea asigura singure securitatea ţării în condiţiile în care trupele NATO se pregătesc să părăsească Afganistanul la sfârşitul lui 2014. Atacul armat - comis, potrivit poliţiei locale, de un afgan de 30 de ani recrutat în urmă cu cinci zile - este cel de-al şaselea incident similar petrecut în două săptămâni.


Pe eBay nu se mai vand poţiuni magice, blesteme şi vrăji

Conducerea site-ului de licitaţii online a decis interzicerea comerţului cu poţiuni magice, blesteme şi vrăji, începând din 30 august

Pe eBay puteţi să găsiţi aproape orice. Vă aflaţi în căutarea unei vrăji care să îl facă pe partenerul de viaţă să tânjească după dumneavoastră şi după nimeni altcineva? Sau o incantaţie de răzbunare, ce ţine de domeniul magiei negre, pentru a vă blestema duşmanii? Sau poate o poţiune clasică de 51 de dolari contra demonilor care promite să "distrugă energiile puternice ale demonilor, entităţile, fiinţele şi forţele malefice"?
În curând însă toate aceste lucruri nu vor mai putea fi găsite pe eBay. Începând din 30 august, acest site de licitaţii online interzice comerţul cu blesteme, vrăji, poţiuni magice, rugăciuni mistice, servicii de binecuvântare, sesiuni de vindecare şi alte activităţi din acest registru.
"EBay îşi revizuieşte cu regularitate categoriile de produse şi îşi actualizează politicile comerciale în funcţie de feedback-ul primit de la clienţi", se afirmă în comunicatul emis de această companie. "Vom renunţa la un număr mic de subcategorii din categoria mai mare de produse metafizice, întrucât cumpărătorii şi vânzătorii ne-au spus că tranzacţiile din acele subcategorii generează adeseori probleme care cu greu pot fi apoi rezolvate", se mai spune în comunicat.
EBay, care deţine serviciul PayPal, este unul dintre cele mai mari site-uri de licitaţii online din lume. Luna trecută, această companie cu sediul la San Jose din California, a anunţat că a înregistrat o creştere consistentă a veniturilor în al doilea trimestru al anului 2012. Veniturile pentru trimestrul care s-a încheiat pe 30 iunie au crescut cu 23 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la valoarea de 3,4 miliarde de dolari.
O întrebare rămâne însă în conştiinţa publicului: În ciuda acestei interdicţii, vor mai putea oare oamenii să îşi vândă sufletul pe eBay, asa cum a făcut-o Hemant Mehta, care este ateu, în anul 2006?

Oamenii de afaceri străini ţin cu Obama. Cei din SUA - nu

Totuşi, Obama are un avans de şapte procente în sondaje ţn faţa lui Mitt Romney, contracandidatul său în alegerile din noiembrie

Peste 42% dintre directorii executivi de companii din lume sunt de părere că economia globală o va duce mai bine dacă actualul preşedinte american Barack Obama va câştiga viitorul scrutin pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Financial Times, preluat de Reuters. Democratul Obama a fost preferat de 42,7% dintre cei 1.700 de respondenţi, comparativ cu 20,5% care l-au indicat pe rivalul acestuia, republicanul Mitt Romney, restul nearătând nicio preferinţă. Rezultatul a fost însă diferit în SUA, unde o uşoară majoritate dintre respondenţi consideră că alegerea lui Romney ar fi mai bună pentru afacerea lor.
Barack Obama păstrează un avans de şapte puncte faţă de Mitt Romney în intenţiile de vot ale alegătorilor înregistraţi, în pofida pesimismului în creştere al americanilor cu privire la viitor, indică un sondaj Reuters/Ipsos întreprins săptămâna trecută.
Sondajul FT a fost realizat înainte ca Mitt Romney să anunţe, la sfârşitul săptămânii trecute, alegerea lui Paul Ryan, congresman de Wisconsin, ca vicepreşedinte în caz de victorie, o decizie care ar putea schimba dramatic dezbaterea electorală între două viziuni opuse de guvernare în privinţa cheltuielilor şi a datoriei publice. Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos de luni, desemnarea lui Ryan nu a dat un impuls imediat şanselor lui Romney în cursa pentru Casa Albă.

FAZA ZILEI: Un stol de păsări a doborat un F-16

Un avion de vânătoare F-16 s-a prăbuşit joi în Belgia după coliziunea cu un stol de păsări, potrivit www.hbvl.be. Incidentul s-a produs nu departe de pistă, dar totuşi în afara bazei militare Kleine Brogel. Pilotul a reuşit să se catapulteze. Avioanele desfăşurate la Kleine Brogel au luat parte în cadrul contingentului internaţional la operaţiuni militare ale NATO în Bosnia, Kosovo, Liban şi Afganistan. Cele mai recente incidente implicând avioane militare de tipul F-16 datează din luna iulie anul curent. Astfel, la 22 iulie, în apropiere de insula japoneză Hokkaido s-a prăbuşit un avion de vânătoare american F-16, iar la începutul lunii iulie, două avioane de vânătoare britanice au căzut în Marea Nordului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.