Internațional

Ultimele zile ale regimului de la Damasc?

Ziarul de Vrancea
17 iul 2012 631 vizualizări
Bashar al-Assad a retras o parte din forţele militare de pe platoul Golan, în timp ce rebelii anunţă începutul bătăliei pentru eliberarea capitalei

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a retras o parte din forţele aflate pe înălţimile Golan, la graniţa cu Israelul, spre Damasc şi alte zone ale ţării, în încercarea de a înăbuşi rebeliunea cu care se confruntă de peste un an, a afirmat ieri şeful informaţiilor militare israeliene, generalul Aviv Koshavi. "Assad a retras multe dintre forţele sale de pe platoul Golan spre zonele de conflict" interne, a declarat generalul, în faţa deputaţilor israelieni. "Lui (Bashar al-Assad) nu-i este frică de Israel în acest moment şi vrea mai ales să-şi sporească forţele în jurul Damascului", a explicat acesta.
Capitala siriană este marcată, începand de duminică, de lupte între rebeli şi trupele regimului, iar Armata Siriană Liberă (ASL) a declarat ieri că "bătălia pentru eliberarea" Damascului a început şi nu se va sfarşi decat după căderea oraşului.
Şeful informaţiilor militare din Israel a vorbit despre o "irakizare" a Siriei, o dată cu fragmentările care au apărut în sectoarele controlate de diferitele grupări militare sau tribale şi un "un aflux de militanţi al-Qaeda şi ai jihadului mondial spre Siria".
Regimul nu va supravieţui, a apreciat generalul Koshavi, fără a avansa însă o dată, adăugand că aliaţii săi, "Hezbollahul şi Iranul, se pregătesc pentru urmările căderii lui Assad". Israelul se află, oficial, în stare de război cu Siria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.