Internațional

L-a găsit al-Qaida pe "fratele" lui Breivik?

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 556 vizualizări
Ziarul britanic Sunday Times susţine că reţeaua teroristă ar pregăti deturnarea şi prăbuşirea unui avion de pasageri în timpul JO

Organizaţia al-Qaida în Peninsula Arabia pregăteşte deturnarea unui avion de pasageri american şi prăbuşirea acestuia în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, dezvăluie publicaţia Sunday Times, citată de ziarul israelian Haaretz. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii citate de Sunday Times, filiala reţelei teroriste al-Qaida a recrutat un norvegian convertit la islam care ar urma să deturneze un avion comercial american şi să îl prăbuşească, probabil pe o locaţie a Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura la Londra în perioada 27 iulie - 12 august.
Organizaţia al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) a fost implicată în numeroase comploturi teroriste care vizau obiective occidentale. Conform surselor citate, un norvegian în vârstă de aproximativ 35 de ani, cunoscut sub pseudonimul Abu Abdulrahman şi convertit la islam în 2008, s-a antrenat în ultimele luni în tabere teroriste din Yemen. Experţi din serviciile de spionaj cred că al-Qaida va încerca să profite de faptul că norvegianul nu are antecedente penale şi se poate deplasa fără restricţii în Europa.
Aproximativ 600.000 de persoane au cumpărat bilete la Jocurile Olimpice, iar evenimentul sportiv va atrage milioane de turişti suplimentari la Londra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.