Internațional

Americanii au atacat al-Qaida în spaţiul virtual

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 309 vizualizări
n atac cibernetic al SUA a scos din funcţiune site-urile reţelei teroriste din Yemen

Serviciile americane de informaţii au efectuat un atac cibernetic, de succes, împotriva site-urilor grupării teroriste al Qaida în Yemen, a anunţat miercuri seara secretarul de stat Hillary Clinton. "Experţi ai Departamentului în domeniul securităţii cibernetice au spart site-urile propagandistice ale al Qaida în Yemen", a afirmat ea la un dineu desfăşurat la Tampa (Florida) cu ocazia marcării "săptămânii serviciilor speciale" zilele acestea în SUA. Serviciile specializate, a spus secretarul de stat citat de Agerpres, au "reuşit să retragă" de pe site-uri apelurile la asasinarea cetăţenilor americani, precum şi materiale care arătau locuitori ucişi în Yemen, în semn de răzbunare de către radicalii islamişti.
Clinton a precizat că aceste atacuri cibernetice au fost realizate de angajaţi ai Departamentului de Stat, "care monitorizează spaţiul web şi reţelele sociale în cadrul programului privind prevenirea recrutării de noi simpatizanţi de către al Qaida".
Este prima oară când un oficial american de asemenea rang recunoaşte desfăşurarea unei astfel de operaţiuni. "Acest atac cibernetic este parte a unei operaţiuni mult mai complexe de combatere a terorismului", a spus Hillary Clinton, subliniind că, în această problemă, SUA vor merge mai departe decât "eliminarea lui Osama ben Laden". Administraţia americană a recunoscut anterior că Statele Unite îşi rezervă dreptul de a recurge la atacuri cibernetice pentru a-şi neutraliza adversarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.