Internațional

Criza politica si masuri de austeritate amanate in Olanda

Ziarul de Vrancea
23 apr 2012 627 vizualizări
Premierul olandez, Mark Rutte, a prezentat ieri reginei Beatrix demisia Guvernului său minoritar de centru-dreapta, după eşecul negocierilor privind reducerea deficitului public cu aliatul său din parlament, partidul de extremă-dreapta a lui Geert Wilders.

Deficitul public al Olandei a atins 28 miliarde de euro în 2011, reprezentînd 4,7 % din Produsul Intern Brut (PIB), faţă de 5,1% în 2010, dar continuă să depăşească limita europeană de 3%.
Discuţiile, în curs încă din 5 martie, aveau menirea să ducă la identificarea unor economii de 16 miliarde de euro pentru 2013 pentru a respecta normele europene în materie de deficit public, dar Wilders a refuzat să aprobe măsurile de austeritate care, în opinia sa, ar putea duce la scăderea puterii de cumpărare a olandezilor de rînd.
Partidul lui Geert Wilders, eurosceptic şi islamofob, a susţinut pînă sîmbătă guvernul în parlament, unde asigura o majoritate de 76 de mandate dintr-un total de 150 al camerei inferioare, după ce la 21 martie un deputat PVV a părăsit partidul pentru a deveni independent.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.