Internațional

Director al FMI şi proxenet?

Ziarul de Vrancea
27 mar 2012 582 vizualizări
O nouă acuzaţie pe capul lui Dominique Strauss-Kahn n acesta susţine că nu a ştiut că femeile pe care le-a întîlnit la un hotel din Lille erau prostituate n în dosar au fost reţinuţi oficiali şi poliţişti din oraşul respectiv

Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a fost pus sub acuzare oficial luni seara pentru participare la un "grup infracţional într-o afacere de proxenetism", supranumită Carlton din Lille, a relatat AFP, citînd avocaţii acestuia. DSK a fost pus oficial sub acuzare, conform avocaţilor, în urma unui interogatoriu, după ce fusese convocat luni la Lille de judecătorii de instrucţie, deşi iniţial urma să fie audiat abia astăzi.
Potrivit autorităţilor judiciare franceze, fostului şef al FMI i-a fost permis să rămînă în libertate contra unei cauţiuni în valoare de 100.000 de euro. Strauss-Kahn a respins categoric toate acuzaţiile formulate împotriva sa. "El a afirmat cu tărie că nu îşi recunoaşte vinovăţia şi că niciodată nu a suspectat că femeile pe care le-a întîlnit erau prostituate", a declarat unul din avocaţii săi, Richard Malka.
Fostul şef al FMI a fost pus sub acuzare în cadrul afacerii unei reţele infracţionale organizate care furniza prostituate de la hotelul Carlton din Lille la serate la care participau înalţi demnitari în Paris şi alte oraşe franceze. În toamna anului 2011, în cadrul anchetei acestui caz au fost reţinuţi cîţiva oficiali ai administraţiei municipale şi poliţiei din Lille.
Iniţial, Strauss-Kahn a figurat ca martor în acest dosar, dar apoi poliţia a suspectat că fostul şef al FMI ştia că femeile erau prostituate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 20 de ani de închisoare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.