Internațional

COLOANA de stiri internationale:Două ţigănci au de plătit 17,65 de lire pentru că au încasat ilegal 119.440 de lire sterline

Ziarul de Vrancea
26 feb 2012 1312 vizualizări
Două românce, membre ale unei familii de ţigani, care fac parte dintr-o grupare cunoscută în Marea Britanie sub numele "Con Air Mob", au fost condamnate de un judecător să restituie suma simbolică de 17,65 lire sterline, după ce au încasat ilegal ajutoare în valoare de aproximativ 800.000 de lire sterline, relatează The Mirror.

Ramona şi Dorina Dumitru făceau parte din gruparea care a înşelat contribuabilii britanici într-un atac flagrant asupra sistemului bunăstării", dar, deoarece nu posedă bunuri cunoscute sau care pot fi recuperate, ordinele de restituire emise împotriva lor vizează sume neglijabile, notează publicaţia britanică. Un judecător i-a ordonat Ramonei Dumitru (34 de ani), care a încasat ilegal suma de 18.106,33 lire sterline susţinînd în mod fals că ar fi mama a şase copii, să restituie suma de 16,65 lire sterline. Doinei (39 de ani), i s-a ordonat să restituie suma de 1,00 lire, în pofida faptului că a încasat 101.333,27 lire sterline. Ambele femei, care au adrese de Nottingham, au fost închise în luna mai împreună cu alţi 7 membri ai grupării, pentru 13 ani de închisoare.

Controlorii de trafic germani sînt iarăşi în grevă

O nouă grevă la aeroportul din Frankfurt (vest) a început aseară la ora 21.00 (20.00 GMT) şi urmează să se încheie joi la ora 05.00 (04.00 GMT), potrivit chemării la încetarea lucrului lansate de sindicatul pentru siguranţă aeriană GdF. Sindicatul a anunţat vineri seară că negocierile cu administratorul aeroportului Fraport în privinţa măririlor de salarii şi a reducerii timpului de lucru au eşuat, deschizînd calea unei noi greve. Primul aeroport german şi al treilea din Europa, Frankfurt a trecut deja prin cinci zile de grevă, suspendată miercuri seară. Circa 200 de controlori de zbor de la sol au fost în grevă, ducînd astfel la anularea a circa 1.200 de decolări şi aterizări la Frankfurt.

Mecanicul trenului deraiat în Argentina spune că a reclamat avarii la frîne

Mecanicul trenului din Argentina implicat în accidentul de miercuri soldat cu moartea a 51 de persoane acuză defecţiunile de la sistemul de frîne, relatează BBC News, citat de Agerpres. Peste 700 de persoane au fost rănite după ce trenul s-a ciocnit de tampoanele de la capătul liniei cînd a intrat într-o gară din capitala Buenos Aires. Potrivit unor surse, mecanicul, care este pus sub acuzare, a spus că a atenţionat camera de control că are probleme cu frînele, dar că i s-ar fi cerut să-şi continue cursa. "La fiecare gară, am contactat prin radio supervizorul şi i-am spus că am probleme cu frînele, iar ei mi-au spus: «mergi mai departe, mergi mai departe»", a declarat Cordoba. Anchetatorii au precizat că vor verifica înregistrările din camera de control. Mecanicul Marcos Cordoba, în vîrstă de 28 de ani, a fost rănit de asemenea în accident, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a fi scos din locomotivă. Testele de sînge au arătat că mecanicul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor la momentul accidentului.

Dispozitiv incendiar sub scaunul unui conductor din metroul din Atena

Poliţia elenă a anunţat ieri dezamorsarea unui dispozitiv incendiar artizanal cu efect întîrziat într-o ramă de metrou din Atena avînd ca destinaţie aeroportul - un prim incident de acest tip semnalat în capitala Greciei. Dispozitivul, descoperit sîmbătă seara sub scaunul conductorului, în timpul opririi într-o staţie la capăt de linie, era compus dintr-un mecanism cu ceas, baterii şi patru litri de benzină, a declarat o sursă din cadrul poliţiei. Anchetatorii consideră puţin probabil ca mecanismul artizanal să fi putut să funcţioneze. Pentru moment, brigada antiteroristă nu a preluat ancheta, încredinţată Siguranţei din Atena. Atentatele cu mecanisme explozive artizanale sînt frecvente în Atena de mai mulţi ani, ele vizînd clădiri şi vehicule publice, sedii bancare şi reprezentanţe diplomatice, dar pînă în prezent transportul în comun din Atena nu a fost vizat. Poliţia greacă impută aceste acţiuni mişcărilor împotriva autorităţilor locale, mişcări ce protestează în prezent împotriva curei de austeritate dictate ţării superîndatorate de FMI şi UE, în contrapartidă cu salvarea ei financiară. Ultima mare manifestaţie sindicală împotriva acestor măsuri de austeritate, care a avut loc la Atena la 12 februarie, a degenerat în violenţe, circa zece edificii neoclasice fiind distruse de incendii criminale.

Egiptul a încăput pe mîinile islamiştilor

Islamiştii au obţinut majoritatea covîrşitoare a locurilor din Camera Superioară (Shura) a Parlamentului din Egipt în cadrul unui scrutin care a reprezentat ultima etapă a alegerilor legislative pe care le-au dominat puternic, a anunţat Înalta Comisie Electorală. Potrivit unui responsabil al Comisiei, formaţiunea Fraţilor Musulmani - Partidul Libertăţii şi Justiţiei - a obţinut 105 locuri, partidul salafist (fundamentalist musulman) Al Nour - 45 de locuri, partidul Wafd (liberal) - 14 locuri şi Blocul Egiptean (principala coaliţie liberală) - opt locuri. Alte opt locuri sînt repartizate între mai multe formaţiuni mici. Scrutinul, început la 29 ianuarie, a permis atribuirea a 180 din cele 270 de locuri din Shura, restul membrilor fiind desemnaţi de către şeful de facto al statului, mareşalul Hussein Tantawi, aflat în fruntea consiliului militar care conduce ţara de la plecarea lui Hosni Mubarak în luna februarie a anului trecut. Acest scrutin a urmat celui pentru deputaţii din Adunarea Poporului (Camera Inferioară), marcat de un aflux al formaţiunilor islamiste care au cîştigat trei sferturi din locuri. Însă, contrar scrutinului precedent, care a suscitat o intensă dezbatere politică şi o mobilizare importantă, alegerile pentru Shura, care are funcţii în principal consultative, s-au desfăşurat într-o indiferenţă aproape generală, cu o prezenţă la urne extrem de scăzută (sub 10%). Principalul rol al Shura va fi, alături de Adunarea Poporului, să-i desemneze pe membrii comisiei care ar urma să redacteze noua Constituţie.

Mandela a trecut pe la spital

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, în vîrstă de 93 de ani, spitalizat sîmbătă pentru dureri abdominale, a părăsit spitalul, nedescoperindu-se nimic alarmant, a anunţat ieri preşedinţia sud-africană. "Medicii au decis să-l trimită acasă, după ce procedura de diagnostic la care a fost supus nu a descoperit nimic cu adevărat grav", se spune într-un comunicat. Sănătatea precară a primului preşedinte de după abolirea apartheidului a provocat deja îngrijorare în Africa de Sud, după ce Mandela a fost spitalizat în 2011 pentru o infecţie respiratorie acută.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.