Internațional

Ce reţine autorităţile române să condamne ferm masacrul sirienilor

Ziarul de Vrancea
8 feb 2012 550 vizualizări
Ministrul Afacerilor Externe afirmă că numărul mare de români care locuiesc chiar în oraşul Homs, asediat de mai multe zile de armata siriană, face situaţia delicată pentru autorităţile de la Bucureşti

Cristian Diaconescu susţine că există o reticenţă a autorităţilor române în ceea ce priveşte o reacţie privind Siria, el adăugînd că cea mai sensibilă problemă este legată de numărul mare de români din Homs, oraş afectat de violenţe. Diaconescu a fost întrebat pe această temă, în timpul audierilor de ieri din Parlament, de către vicepreşedintele PDL Sever Voinescu. "O recunosc eu primul, ca să spun aşa. Da, există o reticenţă în ceea ce priveşte o reacţie faţă de Siria. Dar nu este de lungă durată şi lucrăm la dînsa", a adăugat Cristian Diaconescu. Potrivit acestuia, problema cea mai delicată este "poziţionarea faţă de foarte mulţi români, mulţi se află în Homs". "Mulţi au cerut ajutor, posibilităţile de intervenţie sînt limitate", a mai afirmat Diaconescu. Oraşul Homs este de cinci zile ţinta unei ofensive violente a forţelor militare siriene, în timp ce zeci de persoane au fost ucise ieri în acest oraş. Franţa, Olanda, Italia, Marea Britanie, Statele Unite şi monarhiile din Golf au decis retragerea ambasadorilor lor din Siria, denunţînd "violenţele repetate" ale regimului sirian împotriva propriului popor.

Putin avertizează Occidentul să nu se bage în Siria

Premierul Vladimir Putin a avertizat ieri că Rusia nu va accepta nici o formă de ingerinţă în Siria, cerînd statelor occidentale şi Ligii Arabe să nu se comporte ca un "elefant într-un magazin de porţelanuri" în această ţară aliată a Moscovei. "Condamnăm evident orice formă de violenţă, indiferent de unde vine. Dar nu trebuie să te comporţi ca un elefant într-un magazin de porţelanuri", a declarat Putin, un obişnuit al formulărilor de acest gen. "Sirienii trebuie lăsaţi să-şi decidă singuri soarta", a subliniat Putin, în cadrul unei întîlniri cu demnitari religioşi care a avut loc la Moscova.
De la începutul revoltelor împotriva regimului sirian, în martie 2011, soldate cu peste 6.000 de morţi, potrivit ONG-urilor, Rusia s-a opus oricărei ingerinţe, în condiţiile în care occidentalii nu încetează să solicite plecarea preşedintelui Bashar al-Assad.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.