Internațional

COLOANA de stiri internationale: Oficialii le recomandă moscoviţilor să nu demonstreze împotriva lui Putin pentru că o să le fie frig

Ziarul de Vrancea
2 feb 2012 442 vizualizări
Şeful serviciilor sanitare ruse, Ghennadi Onișcenko, i-a sfătuit ieri pe locuitorii Moscovei să nu manifesteze sîmbătă la minus 18 grade Celsius, într-un moment în care sînt prevăzute reuniuni de amploare împotriva regimului lui Vladimir Putin şi în favoare lui

"Nu recomand, în mod categoric, să participe la aceste acţiuni", a declarat Onişcenko. "Previziunile meteorologice sînt extrem de nefavorabile, vor fi minus 18 grade Celsius sîmbătă. Este o temperatură prea scăzută pentru Moscova, avînd în vedere gradul tradiţional de umiditate", a adăugat el. Onişcenko apreciază că moscoviţii, care se plimbă puţin, nu au de regulă haine adecvate pentru a rezista la frig. "Nimeni nu mai poartă şosete călduroase", a deplîns el. Onişcenko a făcut deja declaraţii în acest sens înainte de prima reuniune a opoziţiei din 10 decembrie la Moscova, sfătuindu-i pe ruşi să nu iasă în stradă din cauza gripei care face ravagii.
Opozanţii lui Vladimir Putin, favorit la alegerile prezidenţiale din 4 martie, organizează sîmbătă un marş la care sînt aşteptate cîteva mii de persoane.
O coaliţie naţională favorabilă puterii a cerut, de asemenea, organizarea unei manifestaţii la 4 februarie împotriva opozanţilor lui Vladimir Putin, acuzaţi că vor să organizeze o revoluţie în Rusia.

Un feribot a naufragiat în apropiere de Papua Noua Guinee

Peste 200 de persoane au fost salvate după naufragiul unui feribot cu peste 300 de pasageri la bord, ieri, în largul statului Papua Noua Guinee, din motive necunoscute. "La ora 16.30 (07.30 ora României), opt nave comerciale erau la faţa locului şi cinci au recuperat supravieţuitori", au declarat autorităţile australiene pentru siguranţa maritimă, care ajută la coordonarea operaţiunilor de salvare. "Sînt 219 supravieţuitori la bordul acestor vapaore", au adăugat acestea.
Compania Star Ships a pierdut contactul cu feribotul Rabaul Queen ieri, în jurul orei locale 06.00 (miercuri, 22.00 ora României), în timp ce acesta naviga între Kimbe şi Lae, în largul coastei de est a ţării. Potrivit Autorităţii pentru siguranţa maritimă din Papua Noua Guinee (NMSA), nava a trimis un semnal de alarmă ieri dimineaţă, înaine de a eşua.

Iranul ar avea material nuclear pentru patru bombe atomice

Directorul serviciilor militare de informaţii din Israel afirmă că Iranul a acumulat suficient material nuclear pentru fabricarea a patru bombe nucleare. "Serviciile de informaţii sînt de acord cu Israelul că Iranul a acumulat aproape 100 de kilograme de uraniu îmbogăţit la nivelul de 20 la sută, cantitate suficientă pentru a produce patru bombe", a explicat generalul Aviv Kochavi. "Iranul continuă într-o manieră foarte activă eforturile pentru dezvoltarea capacităţilor nucleare, iar noi avem dovada că iranienii încearcă să se doteze cu arme nucleare", a adăugat Kochavi cu ocazia unui seminar internaţional organizat în apropiere de Tel Aviv. Potrivit generalului israelian, "va fi nevoie de un an pentru ca Iranul să poată fabrica armele atomice".
Israelul acuză Iranul, principalul său inamic strategic, că încearcă să se doteze cu arme nucleare sub pretextul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile. În plus, generalul Kochavi a avertizat că Israelul este vizat de "aproximativ 200.000 de rachete" iraniene.

Guvernul britanic vrea doar "imigranţi buni"

Guvernul liberal-conservator britanic doreşte să atragă "imigranţii buni": muncitori şi studenţi calificaţi, care "pot adăuga calitate vieţii" ţării, a afirmat ieri secretarul de Stat pentru imigraţie, Damian Green. El a precizat că Marea Britanie nu are nevoie de cadre medii şi nici de muncitori necalificaţi. Ţara doreşte să atragă "profesionişti cu înaltă valoare adăugată" şi "studenţi internaţionali care au început o activitate antreprenorială în timpul studiilor lor universitare în Regatul Unit şi care doresc să rămînă după studiile lor, pentru a-şi dezvolta ideile", a explicat el.
Guvernul lui David Cameron s-a angajat să reducă "cu cîteva zeci de mii" soldul migratoriu pînă în 2015, faţă de 242.000 pentru anul care s-a terminat în septembrie 2010, analizînd căsătoriile de faţadă şi "falşii studenţi" şi plafonînd numărul de migranţi din afara Uniunii Europene.
Secretarul de stat a citat un raport remis guvernului potrivit căruia pînă la 23 de posturi dispar pentru muncitorii britanici la sosirea a o sută de migranţi non-europeni. Green a spus că un candidat pentru instalarea în Marea Britanie ar trebui să dispună de un venit mai mare de 31.000 de lire pe an (37.300 euro). Cei care doresc să se căsătorească cu un cetăţean britanic vor trebuie "să dovedească faptul că se pot integra şi pot fi independenţi", precum şi să treacă un test obligatoriu de limba engleză.


A fost descoperită o comoară de 3 miliarde de dolari

n atît ar valora încărcătura de platină găsită pe un vas scufundat de germani în timpul celui de-al doilea Război Mondial

O echipă de vînători de comori, Sub Sea Research, a anunţat că a descoperit platină evaluată la trei miliarde de dolari pe epava unui vapor dispărut în largul Massachusetts, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, relatează Boston Globe, preluat de Hotnews.ro. În 2008, după declasificarea unor documente referitoare la S.S. Port Nicholson, echipajul Sub Sea Research a început să sondeze oceanul în căutarea epavei. Navă britanică a fost scufundată în 1942 în largul coastelor americane, în timp ce transporta o încărcătură de platină. Metalul preţios fusese trimis de URSS ca plată pentru livrarea unor materiale militare de către Statele Unite, dar a fost torpilată de un submarin german.
La acea vreme, încărcătura era evaluată la 53 de milioane de dolari. Astăzi, platina este cotată la peste 1.600 euro pe uncie (aproximativ 31 de grame), iar lucrările de aducere la suprafaţă a metalului vor începe în luna februarie. Înainte de a anunţa descoperirea, Sub Sea Research a aşteptat obţinerea drepturilor asupra S.S. Port Nicholson, după ce a depus o cerere la un tribunal federal. Dreptul de proprietate asupra epavelor nu depinde atît de numărul de ani petrecuţi sub apă, ci de faptul că nava să fie efectiv abandonată de proprietarul ei. Printre epavele descoperite de vînătorii de comori figurează deseori nave scufundate în primul sau cel de-al doilea Război mondial. Astfel, S.S. Gairsoppa, o altă navă de transport britanică, torpilata în 1941, a fost descoperită în septembrie 2011. Aceasta transporta argint în valoare de 150 de milioane de dolari. Compania care a descoperit epava va încasa 80% din valoarea încărcăturii iar guvernul britanic 20%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.