Internațional

Trei blocuri s-au prăbuşit din senin în Rio de Janeiro

Ziarul de Vrancea
26 ian 2012 586 vizualizări
Ultimul bilanţ oficial indica doar cinci persoane rănite, dar autorităţile se temeau că de sub dărîmături ar putea fi scoase mai multe cadavre

Cel puţin cinci persoane au fost rănite, iar un număr necunoscut de persoane s-ar putea afla sub dărîmăturile a trei clădiri care s-au prăbuşit miercuri seara în centrul capitalei braziliene Rio de Janeiro. Anterior, postul de televiziune Globo News, citînd Apărarea Civilă, anunţa cel puţin "11 victime, morţi sau răniţi".
"Trei imobile s-au prăbuşit, unul de aproximativ 20 de etaje, unul de zece (etaje), dar şi unul mai mic de trei sau patru etaje" care se afla între cele două, a declarat la faţa locului primarul din Rio de Janeiro Eduardo Paes, prezentînd un nou bilanţ. Numărul răniţilor spitalizaţi a crecut de la patru, cîţi anunţase anterior, la cinci. Dar, "a prezenta un număr al victimelor acum ar fi o pură speculaţie", a subliniat primarul. Cauza prăbuşirii celor două clădiri era, de asemenea, necunoscută. În timp ce martorii vorbeau despre o explozie violentă, primarul a evocat o posibilă "problemă de structură". "Nu ştim cauza, dar este posibil să nu fi fost o explozie a clădirilor", a declarat Paes.
Cele trei imobile se află pe strada Treze de Maio, lîngă Teatrul Municipal, în Piaţa Cinelandia, un cartier istoric din Rio de Janeiro, foarte frecventat în cursul zilei, dar aproape pustiu noaptea.
Clădirea de aproximativ 20 de etaje s-a prăbuşit către ora locală 20.40 (joi, 1.40, ora României). Este vorba despre un imobil comercial, gol seara, în care îşi au sediile numeroase cabinete de avocatură. La parterul imobilului se află un restaurant şi o agenţie bancară, dar nu se ştie dacă aceste două localuri funcţionau în cursul serii. S-a prăbuşit, de asemenea, o clădire vecină de zece etaje. Un munte de moloz bloca strada Treze de Maio, iar un strat de praf acoperea drumurile şi numeroase maşini din zonă.
Aproximativ 30 de persoane care se aflau într-un imobil vecin au fost evacuate tefere de către pompieri. Cinci muncitori care efectuau lucrări de o natură neprecizată au reuşit, de asemnenea, să scape.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.