Internațional

Pe femei le doare mai tare

Ziarul de Vrancea
24 ian 2012 710 vizualizări
Un studiu a indicat intensităţi ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate la femei decît cele raportate de bărbaţi.

Femeile au o sensibilitate la durere mai pronunţată, resimţind stimulii care provoacă durerea mai intens decît bărbaţii, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Jurnal of Pain, transmite LiveScience.com. Concluziile acestui studiu pornesc de la faptul că în cazul unor boli precum diabetul, artrita sau anumite infecţii respiratorii, femeile au resimţit un nivel mai ridicat al durerii decît bărbaţii. Acest studiu este unul dintre cele mai ample în ceea ce priveşte diferenţele de sex ale percepţiei durerii. Ţinînd cont că toleranţa de la durere este o caracteristică proprie fiecărui individ, oamenii de ştiinţă nu pot fi siguri dacă într-adevăr femeile sînt mai sensibile decît bărbaţii. O serie de factori, printre care şi dispoziţia unei persoane, sau consumul de medicamente analgezice, influenţează de asemenea intensitatea tolerată a durerii. "Cred că este important să recunoaştem că există o diferenţă în felul în care durerea este percepută de bărbaţi şi de femei, şi trebuie să explorăm mai departe acest domeniu", a declarat Linda Liu de la Universitatea Stanford, membră a echipei ce a realizat acest studiu. În continuare membrii echipei vor încerca să afle dacă aceleaşi diferenţe de gen în percepţia durerii înregistrate la oameni sînt prezente şi la animale.
Noul studiu a fost realizat pornind de la informaţiile oferite de 11.000 de pacienţi suferind de diferite maladii, care au acceptat să-şi noteze nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimţeau pe o scară de la 1 la 10, în care 10 reprezintă o durere insuportabilă. Indiferent de maladia cu care erau diagnosticate, femeile au raportat intensităţi ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate decît cele raportate de bărbaţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.