Internațional

A murit cimpanzeul din primele filme cu Tarzan

Ziarul de Vrancea
28 dec 2011 3424 vizualizări
Cheetah avea 80 de ani

Cheetah, cimpanzeul care a devenit celebru după ce a apărut în filmele cu Tarzan, în anii '30, a decedat la vîrsta de 80 de ani, a anuntat ieri rezervaţia din Florida unde trăia maimuţa. Identitatea primatei a fost însă contestată, în condiţiile în care mai multe maimuţe erau folosite la Hollywood în acea perioadă. Speranţa de viaţă pentru un cimpanzeu este de circa 45 de ani. "Cu mare tristeţe, comunitatea a pierdut un prieten drag şi un membru al familiei, în data de 24 decembrie 2011", a precizat site-ul Suncoast Primate Sanctuary din Palm Harbor (Florida). Cheetah a apărut în filmele "Tarzan, omul maimuţă" în 1932 şi apoi în "Tarzan şi partenera sa" în 1934 alături de fostul campion olimpic la nataţie Johnny Weissmuller şi de Maureen O'Sullivan.

************************
Bătaie tradiţională de Crăciun, în Biserica Naşterii Domnului din Betleem
n anul acesta s-au confruntat preoţii armeni şi grecii ortodocşi

Tradiţionala curăţenie de Crăciun a Bisericii Naşterii Domnului din Betleem a degenerat ieri în lupte la care au participat aproximativ o sută de preoţi şi calugări greci ortodocşi şi armeni. Preoţii nu au ezitat să-şi împartă pumni şi lovituri cu măturile, înainte ca poliţia palestiniană să intervină. "E o problemă obişnuită... se întîmplă în fiecare an", a precizat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. "Acum totul este în regulă şi lucrurile au revenit la normal. Nimeni nu a fost arestat pentru că toţi cei implicaţi erau oameni ai Domnului", a adăugat el. Administrarea acestei biserici, cea mai veche din Ţara Sfîntă, este împărţită între romano-catolici, armeni şi grecii ortodocşi. Orice încălcare a zonelor de administraţie degenerează rapid în scandaluri, în special în timpul curăţeniei anuale de Crăciun.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.