Internațional

COLOANA de stiri internationale:Cel puţin 30 de morţi şi 100 de răniţi în două atentate la Damasc

Ziarul de Vrancea
23 dec 2011 599 vizualizări
Peste 30 de persoane au fost ucise şi mai mult de o sută au fost rănite în două atentate sinucigaşe cu maşină-capcană care au vizat, vineri, două clădiri ale serviciilor de securitate din Damasc, a anunţat Faycal Meqdad, adjunctul ministrului sirian de Externe

"Sînt peste 30 de morţi şi peste 100 de răniţi în cele două atentate de astăzi", a declarat Meqdad presei, la locul unuia dintre atacuri. "Două atentate, comise de kamikaze la bordul unor maşini-capcană, au avut loc la Damasc împotriva unui sediu al securităţii de stat şi împotriva uneia dintre filialele serviciilor de securitate", a anunţat anterior televiziunea publică siriană. "Primele elemente ale anchetei sugerează responsabilitatea al-Qaida", a adăugat o bandă afişată pe ecran.
Potrivit unor martori, cele două atentate au avut loc în cartierul Kafar Sousse. O maşină a încercat să forţeze intrarea în sediul securităţii de stat, iar alta a explodat în faţa unei clădiri a serviciilor de securitate.

Trenul care a ucis peste 35.000 de oameni în zece ani

Reţeaua de trenuri a oraşului Mumbai, capitala economică şi culturală a Indiei, a făcut peste 35.000 de morţi şi tot atîţia răniţi în ultimul deceniu, potrivit cifrelor oficiale apărute vineri în presă. În total, 36.152 de persoane, aproximativ 10 pe zi, au fost ucise şi alte 36.688 au fost rănite în accidente de tren între 2002 şi luna noiembrie a acestui an, conform datelor oferite de Poliţia feroviară, apărute în Daily News si Analysis. Aproximativ şapte milioane de pasageri folosesc zilnic această reţea esenţială într-un oraş tentacular, suprapopulat, cu drumuri supraaglomerate. Uşile sînt de obicei deschise în timpul circulaţiei trenului pentru a ventila grupurile de persoane care călătoresc între vagoane sau pe podea. Potrivit Agerpres, victimele au decedat la căderea din trenuri, izbindu-se de stîlpii de cale ferată sau la traversarea liniilor de cale ferată.

Fost premier maghiar, luat pe sus de poliţişti la un miting

Fostul premierul socialist ungar Ferenc Gyurcsany, în prezent deputat independent şi preşedintele noului partid DK (Coaliţia Democratică), a fost reţinut vineri alături de alţi deputaţi în cursul mitingului organizat de opoziţia ecologistă de stînga (LMP). Printre persoanele reţinute se numără şi liderul socialiştilor, Attila Mesterhazy. Ei au fost eliberaţi ulterior, după aproximativ o oră. Reacţia autorităţilor a venit după ce mai mulţi parlamentari şi activişti s-au legat, vineri dimineaţa, cu lanţuri la intrarea în parcarea Parlamentului ungar, pentru a-i împiedica pe membrii Legislativului să intre în clădire, unde sînt planificate să fie adoptate o serie de legi-cheie. Aliniaţi de o parte şi de alta a intrărilor, activiştii agitau portrete ale deputaţilor alianţei Fidesz-KDNP, aflată la guvernare, pe care se putea citi sloganul "Nu vei trăda democraţia, nu-i aşa?". Poliţia a intervenit pentru îndepărtarea protestatarilor. Adoptarea acestor pachete legislative "sensibile" va marca începutul unei noi "epoci Orban", apreciază partidul de opoziţie într-un comunicat. Data de "23 decembrie marchează naşterea regimului Viktor Orban", lucru care nu lasă LMP altă opţiune decît să facă apel la o nouă strategie "de confruntare, dar paşnică" a opoziţiei împotriva sistemului, se arată în comunicat.
Parlamentul urma să adopte vineri o serie de proiecte legislative sensibile, între care un proiect de lege privind Banca centrală, un proiect de lege privind stabilitatea financiară, care introduce, între altele, o cotă unică, dar şi un pachet de legi electorale şi de modificare a regulamentului Legislativului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.