Internațional

Berlusconi are zilele numărate în fruntea Guvernului

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 517 vizualizări
Premierul Italiei a supravieţuit unui vot de încredere, dar a pierdut majoritatea parlamentară

Guvernul lui Silvio Berlusconi a pierdut majoritatea parlamentară, arată votul crucial desfăşurat ieri în Camera Deputaţilor de la Roma, lucru ce pune şi mai multă presiune asupra premierului italian, căruia i se cere să demisioneze. Berlusconi a cîştigat votul pentru aprobarea bilanţului pe anul 2010 al statului italian, întrucît opoziţia s-a abţinut, dar a obţinut numai 308 voturi, cu mult sub cele 316 voturi necesare pentru o majoritate absolută (din cele 630 de locuri de deputat). Opoziţia a susţinut imediat că votul arată că Berlusconi trebuie să-şi prezinte demisia.
Între timp, Guvernul a primit un nou impuls de la Bruxelles, de la comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, consideră că situaţia economică a Italiei este "foarte îngrijorătoare". "Situaţia economică este foarte îngrijorătoare în Italia", a declarat Rehn într-o conferinţă de presă, cerînd Romei să aplice reformele promise pentru a oferi garanţii pieţelor financiare. "Italia se confruntă cu presiuni semnificative din partea pieţelor financiare în acest moment", adaugă el.

Centenarii îşi motivează longevitatea prin modul de viaţă

Fac parte din categoria de populaţie cu cel mai rapid ritm de creştere din SUA, iar pînă în 2050 numărul lor ar putea ajunge la 601.000. Totuşi, majoritatea centenarilor americani nu s-au aşteptat să ajungă la 100 de ani. Mare parte dintre ei consideră că secretul longevităţii stă în modul de viaţă.

Peste o treime din centenarii americani care au participat la un nou sondaj de opinie au afirmat că au ajuns la această vîrstă înaintată datorită stilului de viaţă, 27% au spus că datorită genelor, iar 23% au evocat credinţa. Doar 9% dintre participanţii la sondaj şi-au explicat longevitatea printr-un simplu noroc, conform studiului realizat de compania UnitedHealthcare Medicare and Retirement.
Mulţi dintre centenarii americani au recunoscut de asemenea că la un moment dat în cursul vieţii au făcut un efort conştient de a mînca sănătos, de a limita consumul de alcool şi de a evita fumatul. Totodată, jumătate dintre ei au luat hotărîrea de a face exerciţii fizice în mod regulat şi de a combate stresul cu care confruntau.
Sondajul a mai arătat că, deşi centenarii americani au trecut prin două războaie mondiale şi au fost martori la inaugurarea explorării spaţiului şi la naşterea internetului, 44% dintre ei consideră că inovaţia cu cel mai mare impact asupra vieţii lor a fost... frigiderul electric, urmat de televizorul color.
Computerele personale şi internetul figurează mult mai jos pe lista descoperirilor despre care centenarii americani sînt de părere că le-au influenţat în mod semnificativ vieţile, dar, conform noului studiu, 13% dintre ei au acces la internet, 6% au trimis e-mail-uri şi au folosit motorul de căutare Google, 3% au folosit reţeaua de socializare Facebook şi alţi 3% au trimis sms-uri şi au folosit aplicaţii pe telefoane "inteligente".
Participanţii la sondaj au mai fost întrebaţi ce ar alege dacă ar fi să retrăiască un deceniu din viaţă, iar părerile au fost împărţite: 18% au spus că ar opta pentru anii '50, în timp ce alţi 12% au preferat anii '20. Cel mai nepopular deceniu din ultimul secol l-au reprezentat în orice caz anii '80.
Totodată, cea mai potrivită opţiune pentru a rezolva actualele probleme financiare ale SUA, dintre toţi preşedinţii lor de pînă acum, vii sau răposaţi, au fost consideraţi Franklin Roosevelt şi Ronald Reagan, în funcţie de preferinţele politice ale celor intervievaţi.
În fine, aproape jumătate dintre participanţii la sondaj au afirmat că cel mai bun sfat pe care l-ar da celor din generaţia "baby boom", ajunşi acum în jurul vîrstei de 65 de ani, ar fi să petreacă mai mult timp cu familiile lor.
Dacă în 1994 unul din opt americani erau vîrstnici, pînă în 2030 această proporţie ar urma să crească la unul din cinci, conform Biroului de recensămînt al SUA, menţionează Reuters.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.