Internațional

COLOANA: Japonezii spun că au descoperit leacul împotriva autismului

Ziarul de Vrancea
7 nov 2011 554 vizualizări
Savanţii japonezi susțin că suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil să dezvolte autism

Cercetarea a fost efectuată de o echipă de experți niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo, potrivit ziarului The Telegraph, citat de Agerpres. Cercetătorii au analizat probele de păr luate de la aproximativ 2.000 de copii diagnosticaţi cu autism. Mai mult, în studiu s-au aflat probe ce au fost prelevate cu regularitate de la naşterea copilului pînă la vîrsta de trei ani. Aceștia au descoperit că în 50% din cazuri există un deficit grav de zinc. Prin urmare, spun ei, lipsa de zinc ar putea fi cauza probabilă a dezvoltării unor anomalii, iar printr-o dietă adecvată se pot înlătura carenţele de acest fel.

Silvio Berlusconi dezminte informaţiile privind posibila sa demisie

Premierul italian Silvio Berlusconi a dezminţit ieri zvonurile privind demisia sa care circulă pe pieţele financiare, afirmînd că acestea sînt "lipsite de orice fundament", potrivit declaraţiilor unuia dintre consilierii săi. "Am vorbit în urmă cu cîteva momente cu preşedintele (Consiliului) Berlusconi, care mi-a spus că zvonurile privind demisia lui sînt lipsite de orice fundament", a declarat Fabrizio Cicchitto, liderul deputaţilor din cadrul PdL. Premierul italian Silvio Berlusconi se află în "dificultate" după plecare unor membri din partidul său, PdL, au recunoscut ieri membri ai anturajului său, în timp ce un consilier apropiat al lui "Il Cavaliere" a evocat chiar "demisia" premierului. "Că Berlusconi este pe punctul de a ceda locul este, de-acum un lucru clar, este o problemă de ore, poate chiar de minute", a declarat Giuliano Ferrara, directorul ziarului Il Foglio, considerat un consilier influent pe lîngă Berlusconi.

Mii de maşini sînt abandonate la Sofia, blocînd circulaţia pe trotuare

Mii de maşini abandonate ocupă trotuarele din capitala Bulgariei, Sofia, anunţă Inspectoratul Primăriei oraşului, citat de site-ul Novinite.com. Potrivit Polinei Asenova, un oficial din cadrul Inspectoratului, există aproximativ 3.630 de autoturisme abandonate, iar numărul este în creştere. Unul dintre criteriile prin care se stabileşte că un vehicul este abandonat este lipsa inspecţiei tehnice în ultimii trei ani. Proprietarii nu ţin cont de afişele lipite pe maşini în care sînt avertizaţi să le mute într-un interval de trei luni. Asenova a avertizat că vehiculele sînt fotografiate şi luate în evidenţă, subliniind că proprietarii riscă sancţiuni dacă le mută în alte zone unde staţionarea permanentă este interzisă.

Carlos se declară "revoluţionar de profesie"

Venezueleanul Carlos "Şacalul", pe numele său adevărat Ilich Ramirez Sanchez, s-a declarat "revoluţionar de profesie" ieri, în deschiderea procesului său de la Paris, unde este judecat pentru patru atentate comise acum aproape 30 de ani în Franţa, soldate cu 11 morţi şi aproape 150 de răniţi. "Sînt revoluţionar de profesie", i-a răspuns acuzatul vizibil destins, îmbrăcat cu o pereche de blugi şi un bluzon, preşedintelui Curţii cu juri, Olivier Leurent, care a început şedinţa cu un interogatoriu asupra identităţii acuzatului.
Aproximativ 60 de jurnalişti francezi şi străini se aflau în zona destinată presei, în timp ce un public heteroclit încerca să pătrundă în sala de şedinţă. Între aceştia se afla şi controversatul umorist francez Dieudonne, preşedinte al comitetului de susţinere al "Comandantului Carlos", venit să îşi exprime susţinerea faţă de "revoluţia" acuzatului. La începutul şedinţei, şase avocaţi, unii făcînd parte din barouri străine, s-au aşezat în faţa boxei lui Carlos, pentru a comunica mai bine cu clientul lor. Ilich Ramirez Sanchez, care a revendicat într-un interviu publicat duminică de un cotidian venezuelean peste 100 de atacuri soldate cu "1.500-2.000 de morţi", contestă cele patru atentate care îi sînt imputate de către justiţia franceză. Arestat în Sudan în august 1994, acest cetăţean venezuelan nu a părăsit de atunci închisorile franţuzeşti. Declarat vinovat în 1997 la încheierea unui prim proces pentru uciderea, în 1975 la Paris, a trei bărbaţi, dintre care doi poliţişti, el a fost deja condamnat la închisoare pe viaţă. Pronunţarea verdictului este prevăzută la 16 decembrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.