Internațional

Un asteroid trece astăzi pe lînga Terra. Ce s-ar întîmpla dacă s-ar prăbuşi pe Pămînt

Ziarul de Vrancea
7 nov 2011 789 vizualizări
Un asteroid cu un diametru de aproximativ 400 de metri va trece astăzi la o distanţă de numai 323.469 de kilometri de planeta noastră.

Distanţa este mai mică decît în cazul perigeului lunar, atunci cînd Luna se află la cea mai mică distanţă de Pămînt. În pofida acestei apropieri periculoase, avînd în vedere că dimensiunea asteroidului se apropie de cea a unui portavion, experţii de la Agenţia spaţială americană /NASA/ susţin că de această dată nu există nici un pericol pentru pămînteni.
Astronomii din emisfera nordică vor putea urmări acest obiect spaţial cu numărul de cod 2005 YU 55 prin intermediul telescoapelor, dar asteroidul va fi greu de văzut cu ochiul liber. Studii anterioare au arătat că asteroidul este de fapt o bucată de piatră pe bază de carbon şi siliciu. Deşi cercetătorii NASA dau asigurări că asteroidul nu reprezintă un pericol pentru omenire, un cercetător de la Universitatea Purdue a calculat ce s-ar întîmpla dacă acesta ar lovi Pămîntul. Dacă s-ar prăbuşi pe Terra, corpul ceresc ar crea o explozie de 4.000 de megatone, un crater cu diametrul de patru mile şi adînc de peste 500 de metri şi ar produce un cutremur cu magnitudinea de şapte grade pe scara Richter, a calculat omul de ştiinţă.
Cum Pămîntul este acoperit în mare parte de oceane, există mari şanse ca o eventuală coliziune să declanşeze şi un tsunami gigantic, scrie jconline.com.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.