Internațional

COLOANAde stiri internationale: Alegerile pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova se vor desfăşura la 18 noiembrie

Ziarul de Vrancea
20 oct 2011 531 vizualizări
Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova se vor desfăşura la 18 noiembrie, potrivit unei hotărîri aprobate ieri de parlament

Împotriva hotărîrii s-au pronunţat deputaţii liberali. Parlamentul a votat şi crearea unei comisii speciale pentru desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova  Potrivit legislaţiei, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte este necesară susţinerea din partea a cel puţin 15 deputaţi. Candidatul trebuie să aibă 40 de ani împliniţi. Pentru alegerea preşedintelui sînt necesare voturile a 3/5 din numărul de deputaţi, adică 61. Legea prevede că, dacă nici un candidat nu acumulează numărul necesar de voturi, se organizează alegeri repetate, iar, dacă nici în acest caz nu este ales preşedintele, parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Berea poate preveni osteoporoza

Un recent studiu britanic arată că berea poate preveni apariţia osteoporozei, deoarece conţine elemente precum siliciul, esenţial în formarea oaselor, relatează cotidianul La Depeche. Profesorul Powell, citat de Daily Mail, spune că "siliciul se combină cu estrogenii, efectul fiind benefic. Cînd femeile avansează în vîrstă, nivelul de hormoni scade şi, prin urmare, este foarte important pentru ele să aibă un aport zilnic de siliciu". El adaugă că femeile aflate în premenopauză ar trebui să bea un sfert de litru de bere pe zi, iar femeile la menopauză, pînă la o jumătate de litru zilnic.  Pe de altă parte, potrivit unui alt studiu citat de Daily Mail, femeile care beau mai mult de cinci beri pe săptămînă ar fi mai susceptibile să aibă afecţiuni dermatologice, cum ar fi psoriazisul. Prin urmare, alegerea este foarte grea, încheie La Depeche.

Rusia vrea să apere Terra de extratereştri, împreună cu SUA

În pofida refuzului SUA de a oferi garanţii juridice de neredicţionare a scutului european anti-rachete asupra forţelor strategice ruseşti, Rusia încearcă să scoată discuţiile din impas. Ziarul Kommersant a aflat că la Moscova este în dezbatere o nouă iniţiativă care a primit denumirea de "Apărarea strategică a planetei". Ea prevede crearea împreună cu SUA şi NATO a unui sistem care să protejete pămîntul nu numai de rachete, dar şi de asteroizi şi alte ameninţări din Cosmos.
Autorul ideii este nimeni altul decît emisarul special al preşedintelui Rusiei în problema scutului, Dmitri Rogozin. Surse afirmă ca Dmitri Medvedev s-a arătat foarte interesat de această idee. "Iniţiativa noastra are în vedere comasarea tuturor sitemelor de apărare – antiaeriană, antirachetă, anticosmic -  într-un tot unitar. Astfel, noul sistem va funcţiona nu atît împotriva rachetelor, cît a posibilelor pericole care vin din spaţiul extraterestru", a explicat un diplomat apropiat discuţiilor. Potrivit Hotnews, interlocutorii Kommersant au subliniat ca element cheie al propunerilor ruseşti faptul că noul sistem trebuie pus sub controlul ONU, unde, nu trebuie uitat, Rusia dispune de drept de veto.  Experţii spun că ideea are foarte puţine şanse de a modifica mersul tratativelor cu SUA. "Este adevărat, ideea nu e lipsită de interes şi are drept la viaţă, dar asta nu va influenţa în nici un fel acel scut creat în Europa de americani", a comentat Fiodor Lukianov, redactorul revistei "Rusia în politica globală".  "Lui Medvedev îi plac foarte mult ideile mai trăsnite. Şi cu cît un proiect este mai ieşit din comun, cu atît şansele de a fi pe placul preşedintelui sînt mai mari", spune el.

Preşedintele Medvedev cîştigă 110.000 de dolari pe an

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, aflat în fruntea listei partidului Rusia Unită pentru următoarele alegeri parlamentare din luna decembrie, încasează venituri anuale de 3,4 milioane de ruble (110.000 de dolari), potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală din Rusia. Întrucît candidează pentru un post de deputat în Duma (camera inferioară a parlamentului rus), actualul şef de stat are obligaţia legală de a face cunoscute veniturile sale anuale.  După cum informează organismul electoral citat de Agerpres, Medevedev are în proprietate un apartament de 367,8 metri pătraţi la Moscova şi două garaje. Mai deţine două automobile de colecţie de fabricaţie rusă: un GAZ-21 (Volga) din anul 1962 şi un GAZ-20 din anul 1948. Preşedintele rus mai are şi 4 conturi bancare în sumă totală de 4,25 milioane de ruble (137.000 de dolari).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.