Internațional

Un judecător britanic critică legile UE din cauza unui infractor român

Ziarul de Vrancea
2 oct 2011 631 vizualizări
Magistratul, care l-a condamnat pe Ion Matei la 12 luni de închisoare pentru furt din bancomate, s-a arătat nemulţumit că nimic nul împiedică pe acesta să stea în Marea Britanie

Un judecător britanic a criticat legislaţia Uniunii Europene care permite unui condamnat român, sosit în Marea Britanie pentru a comite furturi la bancomate, să rămînă în această ţară după ispăşirea pedepsei, relatează Daily Mail. Ion Matei folosea bandă adezivă pe care o monta în bancomate, astfel că în momentul utilizării acestora bancnotele rămîneau lipite înăuntru. Utilizatorii plecau atunci de la bancomat, crezînd că acesta este defect şi nu eliberează banii. Ulterior, românul de 34 de ani lua banda adezivă şi banii lipiţi pe ea.
Judecătorul Graham Cottle i-a întrebat pe avocaţi dacă există vreo modalitate de a-l împiedica pe Matei să revină în Marea Britanie după ispăşirea pedepsei de 12 luni de închisoare. Judecătorului i s-a răspuns că, în baza legislaţiei UE, Matei poate reveni sau rămîne în Marea Britanie. "Singurul scop cînd ai venit aici a fost să comiţi infracţiuni. Vei fi condamnat la închisoare şi vei ispăşi (pedeapsa) în această ţară. Vei fi eliberat la jumătatea timpului. Mă aştept să te întorci în România, la soţia şi copilul tău", i-a spus românului judecătorul, menţionînd că contribuabilii britanici vor plăti pentru menţinerea lui în detenţie.
Matei a fost recrutat de o bandă la sosirea sa în Marea Britanie, care îl transporta în Dorset şi Torquay pentru a fura de la bancomate. Românul este responsabil pentru furtul a circa 1.500 de lire sterline (1.700 de euro), iar cea mai mare parte a banilor i-a predat liderilor bandei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
D. A, acum 4588 zile, 15 ore, 28 minute, 25 secunde
nul se scrie nu - l !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.