Internațional

Socializarea, cea mai bună dietă

Ziarul de Vrancea
8 sep 2011 666 vizualizări
Cel puţin, aşa arată un experiment făcut pe şoareci

O viaţă socială activă, înconjurat de prieteni, te poate menţine mai slab şi mai în formă decît lungile ore petrecute la sala de sport, conform unui nou studiu preluat de cotidianul britanic The Daily Mail. Conform cercetătorilor, socializarea şi întîlnirile cu prietenii ajută la creşterea nivelului de "grăsimi bune" în organism, ducînd la arderea caloriilor în exces. Studiul a fost realizat pe cobai. Viaţa într-un mediu stimulant din punct de vedere social pentru aceste animale a dus la pierderea unui procent de 50% din grăsimea abdominală în interval de timp de 4 săptămîni. Mai mult decît atît, şoarecii au slăbit chiar dacă au primit mai multă hrană. Cercetătorii americani susţin că este posibil să slăbim prin stimulare socială. Grăsimii rele, albe, sînt convertite în grăsime bună, maro. Grăsimea albă depozitează caloriile şi ne îngraşă, în timp ce grăsimea maro arde caloriile transformîndu-le în energie. Transformarea grăsimii albe în grăsime maro este extrem de dificilă de obicei, necesitînd expunerea vreme îndelungată la temperaturi scăzute sau stimularea unei părţi a sistemului nervos.
Autorul studiului, Dr. Matthew During de la Ohio State University susţine că este uimit de capacitatea de a schimba grăsimea albă în grăsime maro pe care o are viaţa socială. Din acest punct de vedere el avertizează şi asupra riscului pentru sănătate pe care îl ridică noile tehnologii de comunicare. "Nu este vorba doar despre un stil sedentar de viaţă şi o dietă bogată în calorii, dar şi de un deficit din ce în ce mai mare de implicare socială şi de comunicare faţă în faţă", susţine el, citat de Agerpres.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.