Internațional

COLOANA: Romanca rănită în caruselul din Spania a decedat

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 694 vizualizări
Adolescenta româncă rănită în urma accidentului produs la începutul lunii august în parcul de distracţii din localitatea spaniolă Villacanas a murit noaptea trecută după ce starea sa s-a agravat, relatează cotidianul ABC

Tînăra a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale în ultima lună, după ce a suferit traumatisme cranio-cerebrale şi faciale foarte grave, mai scrie sursa citată. Alţi trei tineri români participau la serbările oraşului Villacanas din Toledo au murit, în dimineaţa zilei de 9 august, după ce un dispozitiv al unei instalaţii de agrement s-a desprins. Doi dintre tinerii decedaţi - fraţii Ioan şi Daniel Andrei - au fost înmormîntaţi, la 21 august, la Bistriţa. Tînăra decedată, o adolescentă de 16 ani, Anca Rus, era verişoara celor doi.

Circa o mie de terorişti islamici locuiesc în Germania

Germania ar adăposti aproximativ 1.000 de "terorişti islamişti", a declarat ieri ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich. "Avem aproape o mie de persoane care pot fi descrise ca posibili terorişti islamişti", a spus Friedrich într-un interviu din presa germană. Între aceste o mie de persoane, 128 pot fi considerate "periculoase" şi ar putea comite acte ce pot merge pînă la atentate, a adăugat ministrul. Aproximativ 20 dintre ele ar fi participat la antrenamente în "tabere teroriste". Hans-Peter Friedrich a declarat că aceste persoane sînt cunoscute şi supravegheate de serviciile de securitate ale statului federal. Ministrul a estimat totodată că atacuri ca cele comise împotriva World Trade Center din New York la 11 septembrie, în urmă cu zece ani, au puţine şanse să se producă. "Dispunem de o paletă largă de mijloace moderne de securitate şi anchetăm chiar în interiorul reţelelor extremiste", a dat el asigurări. "Moartea lui Osama ben Laden a diminuat puţin forţa de atac a Al-Qaida în Pakistan şi în Afganistan, dar ameninţarea rămîne prezentă în continuare", a apreciat ministrul. El susţine că riscul unui atentat comis de un individ constituie principala temere. "Indivizii care acţionează singuri sînt mai dificil de reperat", a precizat el.

Iranul se crede o ţară mai mare

Suprafaţa reală a teritoriului iranian este mai mare cu aproape 14% decît prezintă documentele oficiale sau cărţile de geografie atît în Iran, cît şi în întreaga lume, a afirmat ieri ministrul iranian al apărării, generalul Ahmad Vahidi. "Suprafaţa reală a Iranului este de 1.873.959 kilometri pătraţi", a specificat generalul Vahidi, citat de televiziune de stat, în timpul prezentării noului serviciu de cartografiere al armatei. "Suprafaţa anunţată pînă în prezent pentru Iran era inferioară şi această nouă cifră ar trebui reţinută pe viitor", a insistat el, fără să precizeze modalitatea în care teritoriul iranian a putut să cîştige subit mai mult de 225.000 km pătraţi. În cele mai multe din documente şi atlase internaţionale, precum şi în cărţile de geografie iraniene este menţionată cifra de 1.648.195 km pătraţi.


Tensiunile dintre Turcia şi Israel fac victime printre turişti

Circa 40 de pasageri israelieni au fost reţinuţi la sosirea pe aeroportul din Istanbul, fără motiv, a anunţat Ministerul israelian de Externe, pe fondul tensiunilor cu Turcia. Un purtător de cuvînt a declarat că israelienilor - majoritatea oameni de afaceri - nu li s-a spus de ce sînt duşi într-o sală specială a aeroportului şi de ce le sînt confiscate paşapoartele. Pasagerii, care veniseră cu un avion Turkish Airlines, au primit paşapoartele şi au fost eliberaţi după 90 de minute. Potrivit radioului israelian, într-un alt avion Istanbul-Tel Aviv, pasagerii "au fost umiliţi".
Vineri, Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian, după ce Ierusalimul a refuzat să prezinte scuze pentru raidul de anul trecut vizînd o flotilă cu destinaţia Gaza, în care şi-au pierdut viaţa nouă activişti. Oficiali de la Ankara au precizat şi că suspendă toate angajamentele militare cu Israelul.
Turcia insistă ca Israelul să îşi ceară scuze, dar Ierusalimul a refuzat în repetate rînduri. Relaţiile dintre Turcia şi Israel au fost practic îngheţate după incidentul din mai 2010, însă în prezent se află la cel mai scăzut nivel.

Locuitorii unui oraş din Rusia, obligaţi să se izoleze în casele lor în timpul vizitei lui Putin

Poliţia din Cerepoveţ le-a interzis locuitorilor din acest oraş din nord-vestul Rusiei să "se apropie de ferestre sau să iasă pe balcoane", ieri, în timpul unei vizite a premierului Vladimir Putin. "Un oficial de rang înalt al statului ajunge la Cerepoveţ. Din acest motiv, este interzis să ieşiţi pe balcoane sau să vă apropiaţi de ferestre, precum şi să folosiţi aparate de fotografiat, camere video sau aparate optice", precizau afişele semnate de poliţia locală, potrivit unei fotografii publicate de site-ul fontanka.ru. Putin a mers în Cerepoveţ pentru a participa la o conferinţă a partidului Rusia Unită pe care îl prezidează. "Nerespectarea interdicţiei poate antrena situaţii neprevăzute, iar responsabilitatea va reveni persoanei care o va încălca", subliniază textul. Poliţia Cerepoveţ, contactată de AFP, a refuzat orice comentariu. Regulile de securitate sînt în mod tradiţional foarte stricte în cazul deplasărilor oficialilor ruşi. Poliţia blochează astfel în mod regulat circulaţia timp de zeci de minute pe una dintre arterele principale din Moscova pentru a permite trecerea coloanei prezidenţiale sau a celei a lui Putin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.