Internațional

Bolt a salvat Mondialele

Ziarul de Vrancea
4 sep 2011 553 vizualizări
Singurul record mondial stabilit la competitia suprema de atletism de la Daegu a fost stabilit de stafeta de 4X100 m a Jamaicai, cu Usain pe ultimul schimb * comportari onorabile in ultima zi pentru Bianca Perie si Marius Ionescu


Fara a ajunge la visul medaliilor, ultimii atleti romani prezenti pe scena Campionatelor Mondiale de atletism de la Daegu, au reusit sa corecteze impresia deplorabila lasata de ai nostri. Marius Ionescu, primul maratonist roman prezent vreodata la competitia suprema, s-a clasat pe un foarte onorabil loc 13, intr-o proba dominata in ultimii ani de africani (in primul rind) si de asiatici. Si daca locul 13 nu spune prea mult, mentionam ca Marius a fost al doilea european in clasamentul cursei (2h15:32), dupa experimentatul italian Ruggero Pertile, situat pe locul VIII. Calificata in finala probei de aruncarea ciocanului, Bianca Perie a dovedit o constanta si o progresie remarcabila. Cu 70,40 m, aruncare realizata in seria a doua, si-a asigurat prezenta in finala de opt. Apoi, Bianca a mai aruncat de doua ori peste 70 metri, iar in ultima tentativa a realizat 72,04 m, cu care s-a clasat pe locul VI, depasind-o pe puternica germana Kathrin Klaas, intr-o proba dominata de rusoaica Tatiana Lisenko (77,13 m). In cealalta proba tehnica a zilei de duminica, triplusalt, americanul de 21 de ani Christian Taylor, a realizat o saritura de 17,96 m, cu care l-a detronat pe campionul en-titre, Phillips Idowu. In cursa masculina de 5000 m, africanii au suferit o severa infringere, chiar daca primii doi clasati provin de pe continentul negru. A cistigat britanicul Mo Farah, venit din Somalia, urmat de americanul Bernard Lagat, ex-kenyan. Colac peste pupaza, al treilea sosit, etiopianul Imane Merga a fost descalificat pentru jenarea unui concurent, dar bronzul a revenit unui alt etiopian. La 800 metri feminin, rusoaica Maria Savinova a depasit-o pe controversata atleta (sau atlet?) din Africa de Sud, Caster Semenya si a incheiat cu un timp senzational, 1:55,87.
Stafetele de sprint au incununat o zi fantastica. La feminin, a fost un duel intre SUA si Jamaica, cistigat de americance, cu Carmelita Jeter, campioana sutei, in ultimul schimb. Cele patru fete din SUA au realizat un timp senzational, 41,56 secunde, semn ca stravechiul record din 1985 al echipei RDG (41,37 s) ar putea fi depasit intr-o buna zi. Acelasi duel se astepta si in varianta masculina la 4X100 m, insa incidentul din schimbul al treilea, cind americanul Darvis Patton s-a impiedicat de britanicul Marlon Devonish, abandonind ambele stafete, au decis totul. Cu Usain Bolt pe ultimul schimb, Jamaica a cistigat fara probleme, realizind singurul record mondial al competitiei de la Daegu: 37,04 s, cu sase sutimi peste performanta jamaicanilor la precedentele Campionate Mondiale!
Pe ansamblu, SUA a fost cea mai productiva natiune la competitia din Coreea, cu 26 de medalii obtinute (13 de aur, opt de argint si cinci de bronz). A urmat in clasamentul pe natiuni Rusia (9-4-6) si Kenya (7-5-4).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.