Internațional

Obama, trist ca nu poate iesi nebarbierit din casa

Ziarul de Vrancea
29 ian 2011 625 vizualizări
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, afost întrebat joi care este partea cea mai "dezagreabila" a obligatiilor sale. El s-a declarat trist ca, din ratiuni de securitate, nu i se permite sa "mearga la cafeneaua de la colt".

"Cel mai dur lucru, atunci cind esti presedinte, este bula", a declarat Obama, referindu-se la zona de securitate care-i este impusa de Secret Service, politia de elita insarcinata sa il protejeze. "Nu pot sa merg sa ma plimb. Nu pot sa merg la cafeneaua de la colt. Nu pot parasi casa fara sa ma barbieresc si sa ma imbrac. Vedeti, cam ce vreau sa spun. Nu cred ca ma voi obisnui vreodata cu acest lucru", a declarat el, intr-un interviu difuzat pe YouTube. Cind merge in afara Casei Albe, fie doar la Washington, fie in alta parte din Statele Unite, si cu atit mai mult cind merge in strainatate, presedintele este escortat, in mod sistematic, de zeci de garzi de corp inarmate. El calatoreste in limuzina sa blindata, cu elicoptere si avioane speciale. Despre cel mai multumitor lucru pe care-l aduce ocuparea Casei Albe, Obama a spus ca este faptul ca "din timp in timp, faci cite ceva despre care stii ca cineva beneficiaza in mod direct".

"Atunci cind am adoptat reforma asigurarilor de sanatate (in martie), m-am intilnit cu o femeie care nu si-a mai pierdut casa pentru ca urma sa poata sa aiba acces la un tratament contra cancerului. A venit sa ma vada si mi-a multumit. Nu exista nimic mai multumitor ca acest lucru", a spus presedintele Statelor Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.