Internațional

Coada la plecarea spre Marte

Ziarul de Vrancea
12 ian 2011 556 vizualizări
Numarul voluntarilor dispusi sa se mute definitiv pe Planeta Rosie a depasit 400 de persoane n potrivit unei teorii agreate de NASA, primii oameni care vor ajunge acolo nu se vor mai intoarce pe Pamint

Mai mult de 400 de persoane, intre care un student din Texas, un programator in virsta de 69 de ani, un reverend si o asistenta medicala, s-au oferit voluntari pentru o calatorie dus spre Marte, dupa ce doi oameni de stiinta au spus recent ca primii astronauti care vor fi trimisi spre Planeta Rosie trebuie sa ramina acolo definitiv, relateaza HotNews. Dirk Schulze-Makuch si Paul Davies au afirmat intr-un material publicat de "Journal of Cosmology" ca astronautii vor actiona astfel asemenea primilor colonisti ajunsi in America de Nord, popularea Planetei Rosii urmind sa se produca mai repede si mai ieftin.

"Ideea principala este aceea de a continua proiectul explorarii planetei Marte", a declarat Schulze-Makuch, profesor la Washington State University, co-autor, impreuna cu profesorul de fizica Paul Davies, de la Arizona State University, al unui articol intitulat "To Boldly Go". Cei doi au afirmat ca omenirea trebuie sa colonizeze alta planeta pentru a se pune la adapost in fata unei catastrofe produse pe Pamint. Calatoriile doar dus ar putea incepe in doua decenii. Deja, peste 400 de persoane s-au aratat dispuse sa efectueze calatoria dus spre Marte, un voiaj ce seamana cu un "exil auto-impus de pe Pamint", din moment ce drumul de intoarcere va fi practic imposibil.

In timp ce editorii publicatiei "Journal of Cosmology" s-au declarat "uimiti" de numarul mare de voluntari, psihologii NASA au avertizat ca drumul spre Marte si colonizarea Planetei Rosii vor reprezenta "o perioada foarte lunga de izolare si singuratate", departe de "romantismul" ideii de a merge acolo. Voluntarii vor fi nevoiti sa traiasca tot restul vietii departe de familiile si prietenii lor. In plus, comunicatiile cu Pamintul vor fi intirziate cu 45 de minute.

Cele mai multe dintre persoanele inscrise voluntar nu vor avea sanse sa fie selectate din cauza ca le lipsesc multe dintre cerintele solicitate unui astronaut, inclusiv anii de experienta profesionala si de teste psihice si fizice. Sansa lor ar exista doar daca misiunea spatiala va fi organizata de o entitate privata, si nu de NASA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.