Internațional

Dioxina a adus Ignatul in Germania

Ziarul de Vrancea
12 ian 2011 417 vizualizări
Mai multe animale trebuie sacrificate din cauza toxinelor provenite din mincarea ce le-a fost administrata in mai multe ferme

Sute de porci trebuie sacrificati la o ferma din Saxonia Inferioara deoarece carnea lor contine niveluri ridicate de dioxina, a anuntat ieri ministrul agriculturii al landului german. Ministrul Gert Hahne a anuntat descoperirea unor niveluri ridicate de dioxina la o ferma din districtul Verden. Ferma a fost investigata deoarece a cumparat mincare de animale de la compania germana Harles & Jentzsch GmbH, care a produs grasimile folosite la furajele contaminate. Probele de grasime contineau o cantitate de dioxina de peste 70 de ori mai mare decit cea permisa. Scandalul a izbucnit saptamina trecuta, cind anchetatorii germani au descoperit niveluri excesive de dioxina in oua si apoi in carnea de pui. Autoritatile au oprit atunci vinzarile de oua si de carne de pui si de porc de la mii de ferme. Circa 558 dintre ferme sint in continuare inchise.

Uniunea Europeana nu va contribui la despagubirea crescatorilor de animale germani afectati de contaminarea cu dioxina, dar este pregatita sa reglementeze activitatea producatorilor grasimilor aflate la originea scandalului, a indicat ieri executivul comunitar. "Nu va exista o despagubire europeana pentru ca nu revine Uniunii Europene sa repare daunele", a declarat Frédéric Vincent, purtatorul de cuvint al comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli. Pot fi insa acordate ajutoare nationale, care trebuie aprobate de Bruxelles.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.