Internațional

Vultur arestat in Arabia Saudita, banuit ca spiona pentru Mossad

Ziarul de Vrancea
6 ian 2011 484 vizualizări
Pasarea, care purta un transmitator GPS si o bratara inscriptionata "Universitatea Tel Aviv" era folosita pentru studiul migratiei pasarilor, sustin israelienii

Un vultur folosit la studiul migratiei pasarilor a fost capturat intr-o zona rurala din Arabia Saudita, sub suspiciunea ca e "spion Mossad", relateaza Haaretz. Localnicii au declarat pentru ziarul saudit Al-Weeam ca pasarea era parte a unul "complot sionist". Vulturul cu codul de identificare R65 era folosit de oamenii de stiinta de la Universitatea din Tel Aviv in cercetarile legate de migratia pasarilor si de masurarea altitudinii la care zboara. Potrivit presei din Arabia Saudita si din Israel, pasarea ar fi zburat deasupra teritoriului saudit, fiind arestata imediat sub suspiciunea ca e "spion" al Mossad, agentia israeliana de informatii. Vulturul, care a fost capturat linga casa unui seic din zona Hayel din Arabia Saudita, ar fi fost dotat cu un transmitator GPS, iar pe un picior avea o bratara inscriptionata "Universitatea Tel Aviv". Acuzatiile aduse de autoritati impotriva pasarii au devenit virale, sute de cititori afirmind pe forumurile si ziarele de limba araba ca "sionistii" au antrenat pasarile pentru spionaj, relateaza HotNews.ro. Cercetatorii israelieni au declarat ca sapte vulturi plecati din Israel au ajuns in ultimii ani in Arabia Saudita. Transmitatoarele a patru dintre ei nu mai functioneaza, iar un alt vultur zboara in prezent deasupra teritoriului saudit. Haaretz aminteste ca guvernatorul din Sinai a sugerat recent ca un rechin ce a atacat turistii in Marea Rosie a fost antrenat de agenti israelieni pentru a destabiliza industria turistica din Egipt.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.