Internațional

Islamul - o amenintare pentru 40 la suta dintre francezi si germani

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 468 vizualizări
Pentru cel putin 40 la suta dintre francezi si germani, islamul reprezinta "mai degraba o amenintare", potrivit unui sondaj de opinie publicat ieri de cotidianul francez Le Monde, în timp ce dezbaterea despre locul islamului se intensifica în cele doua tari.

în Franta, 42 la suta dintre persoanele intervievate considera musulmanii "mai degraba o amenintare", 22 la suta "un factor de imbogatire culturala" si 38 la suta "nici una, nici alta". în Germania, 40 la suta dintre persoane chestionate au raspuns ca islamul este o "amenintare", 24 la suta ca aceasta religie este o "imbogatire culturala" si 36 la suta ca nu este "nici una, nici alta". "în pofida unei istorii coloniale diferite, a imigratiei diferite si a modurilor de integrare diferite, este frapant ca aceasta constatare, dura si masiva, este aceeasi in cele doua tari", afirma Jérôme Fourquet, de la institutul Ifop, care a realizat studiul. O proportie de 68 la suta dintre francezi si 75 la suta dintre germani considera ca musulmanii nu sint bine integrati in societate. între cinci si sase milioane de musulmani locuiesc in Franta, care are cea mai mare comunitate de musulmani din Europa, si alte patru milioane in Germania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.