Internațional

Rusia a pierdut un avion-cargo in care se aflau 12 piloti

Ziarul de Vrancea
30 dec 2010 918 vizualizări
Aparatul, un Antonov-22 din perioada sovietica, s-a prabusit in apropierea Moscovei

Un avion Antonov An-22 al Ministerului rus al Apararii s-a prabusit in noaptea de marti spre miercuri in regiunea Tula, la sud de Moscova, provocind moartea tuturor celor 12 persoane aflate la bord, au declarat surse oficiale. Fortele armate au decis sa suspende toate zborurile cu avioane de tip An-22 si Tu-95MC, cu motor similar celui al aparatului care s-a prabusit ieri, pina la stabilirea cauzelor accidentului, a precizat Igor Konacenkov, purtator de cuvint al Ministerului Apararii. "Este o practica frecventa", a precizat el.

Accidentele in care sint implicate avioane militare sint relativ frecvente in Rusia. în septembrie, un avion de vinatoare Su-27 s-a prabusit in cursul unui zbor de antrenament in Extremul Orient, cei doi piloti reusind sa se catapulteze.

An-22 este un avion cargo utilizat frecvent in epoca sovietica. Potrivit lui Konstantin Makienko, adjunctul directorului Centrului de Analiza a Strategiilor si Tehnologiilor, in prezent, Rusia detine mai putin de zece avioane-cargou de tip An-22.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.