Internațional

Inca un pas pentru liberalizarea vizelor pentru cetatenii moldoveni

Ziarul de Vrancea
20 dec 2010 562 vizualizări
UE a finalizat si aprobat, joi seara, planul de actiuni a carui îndeplinire va permite liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii Republicii Moldova, a declarat vineri premierul Vlad Filat, dupa o vizita de doua zile de la Bruxelles.

"Sintem in situatia cind planul a fost elaborat si aprobat, ceea ce inseamna ca in cadrul vizitei in Republica Moldova, comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstroem, va inainta guvernului acest plan de actiuni pentru ca, in continuare, sa trecem la faza de implementare, astfel ca, in perioada cit mai scurta de timp, cetatenii sa beneficieze de un regim liberalizat de vize", a declarat Filat. Premierul de la Chisinau s-a referit si la mai multe intrevederi pe care le-a avut pe parcursul zilei de joi, concluzionand ca exista un mare interes fata de Republica Moldova si ca tara sa are multi prieteni dispusi sa o ajute sa avanseze pe calea democratiei si a integrarii europene. El a mai anuntat ca a semnat la Bruxelles si un acord de grant cu Comisia Europeana, in valoare de 90 milioane de euro, pentru proiecte de infrastructura.

Procesul privind liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii Republicii Moldova a inceput in ianuarie acest an, odata cu initierea negocierilor pentru semnarea Acordului de asociere, iar la 15 iunie, a inceput dialogul propriu-zis in acest domeniu. Autoritatile de la Chisinau considera ca ar putea obtine un regim liberalizat de vize pina la finele anului 2012.

în prezent, Republica Moldova, tara inclusa in Parteneriatul Estic si care are aspiratii de integrare in UE, poarta negocieri cu Bruxelles-ul privind incheierea Acordului de asociere si doreste initierea negocierilor pentru semnarea unui acord de liber schimb.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.