Internațional

Prim-ministrul Bulgariei a scapat teafar din al treilea complot care il viza

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 443 vizualizări
Pretul pus pe capul sau este de 400.000 de euro

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a confirmat informatiile privind dejucarea unui complot pentru asasinarea sa. "Suma de 400.000 de euro este prea mica pentru viata mea", a declarat el, referindu-se la pretul pus pe capul sau. Potrivit publicatiei 24 Ceasa, cu aproximativ zece zile in urma, serviciile de informatii bulgare au interceptat convorbiri telefonice si intilniri ale unor personalitati-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, in schimbul sumei de 400.000 de euro. Premierul a subliniat ca persoanele care au astfel de planuri au si motive, precum interesele financiare afectate de masurile luate de Guvernul bulgar. "Este vorba de multe interese, de miliarde, pe care noi nu doar ca le-am stopat, dar ii si urmarim pe acei oameni", a spus Borisov.

Acesta este cel de-al treilea complot ce are ca scop asasinarea lui Borisov, precedentul fiind dejucat de serviciile secrete din tara vecina in urma cu patru luni. In luna iulie, mai multi membri ai unei grupari de criminalitate organizata au fost retinuti de autoritatile bulgare, sub acuzatia ca ar fi fost platiti pentru a-l asasina pe Borisov. Atunci, servicii de informatii straine au surprins o intilnire intre mai multi cetateni bulgari cunoscuti public, la hotelul de cinci stele King George Palace, la Atena, dedicata unei discutii despre cum sa fie "eliminat" premierul si, odata cu el, fortele de lupta impotriva terorismului din Bulgaria. Potrivit acestor informatii, participantii la intilnire au sosit la bordul unor iahturi, insotiti de numeroase garzi de corp.

Intr-o alta convorbire interceptata, doi fosti lideri mafioti Konstantin Dimitrov, cunoscut ca "Samokoveta", si Ivan Todorov, cunoscut ca "Doctorul", in prezent decedati, se intelesesera ca "il doborim pe acest pompier si apoi il omorim". înregistrarea a fost trimisa Unitatii Bulgare pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP).


*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.