Internațional

Munca peste program pentru luxul de a fuma o tigara

Ziarul de Vrancea
3 nov 2010 483 vizualizări
Fumatorii britanici sint pusi sa lucreze suplimentar în contul pauzelor de tigara

Autoritatile locale din mai multe zone din Marea Britanie au decis sa-si oblige angajatii fumatori sa faca ore suplimentare sau sa-si contorizeze pauzele de fumat, pentru ca acestea sa le fie scazute din timpul de lucru, spre nemultumirea grupurilor de lobby pentru fumat, relateaza The Independent. Consiliul din Breckland, Norfolk, a fost cel care a preluat cel mai recent aceasta noua regula. Grupurile de lobby pentru drepturile fumatorilor afirma ca autoritatile din Breckland cer angajatilor, in baza noii reguli, sa-si ia pauze din timpul de lucru atunci cind ies afara din cladire pentru a fuma, fapt calificat drept "cel mai recent exemplu de conduita tiranica" impotriva fumatorilor. Sustinatorii drepturilor fumatorilor afirma ca regula nu se aplica si celorlalti lucratori, care pur si simplu ies din birou.

Interzicerea fumatului in spatiile publice, masura luata in 2007, care a presupus desfiintarea spatiilor pentru fumat, a facut ca in fata cladirilor de birouri sa apara grupuri mari de angajati iesiti din cladire pentru a fuma. însa si varianta care le-a ramas celor 22 la suta dintre adultii britanici, care sint fumatori, a inceput sa fie revizuita de autoritatile locale. Astfel, cel putin cinci consilii, inclusiv unul al unui tinut, au inceput sa le ceara angajatilor fumatori fie sa faca ore suplimentare fie sa ia pauza formal de fiecare data cind ies sa fumeze. Forest, grupul care face lobby pentru drepturile fumatorilor, afirma ca acestia sint tratati discriminatoriu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.