Internațional

Zeci de mii de site-uri false apar saptaminal cu un singur scop: inselarea utilizatorilor

Ziarul de Vrancea
26 oct 2010 517 vizualizări
In cele peste 50.000 de pagini de internet create astfel, hackerii folosesc numele citorva sute de branduri de companie sau institutii importante, pentru a-si convinge mai usor victimele sa le dea datele personale

Specialistii in securitate IT atrag atentia ca din totalul site-urilor false existente pe piata 65% vizeaza serviciile bancare, in timp ce, in fiecare saptamina, hackerii concep 57.000 de noi adrese de web false cu scopul de a insela utilizatorii. Potrivit unui comunicat de presa al Panda Security, citat de Agerpres, in descurs de sapte zile calendaristice, hackerii folosesc in medie 375 diferite branduri de companie sau institutii importante pentru a atrage utilizatori.

Analiza realizata de catre Panda Security pe baza adreselor infectate arata ca brandurile de companie si numele de institutii private din toata lumea folosite pentru infectare sint usor de recunoscut: eBay, Western Union, Visa, Amazon, HSBC, Bank of America, Paypal si Internal Revenue Service din SUA. In Romania, institutiile bancare sint mai putin folosite ca paravan, mai mult "succes" avind operatorii de telefonie mobila sau diferite marci recunoscute.

Conform rezultatelor unui studiu efectuat de catre laboratorul anti-malware de la Panda Security, care a monitorizat si analizat principalele atacuri Black Hat SEO din ultimele trei luni, 65% dintre site-urile false confectionate in strainatate sint pozitionate ca apartinind bancilor. în cea mai mare parte, acestea se prezinta drept banci cu scopul de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor.

în acelasi timp, magazinele online si site-urile de licitatii sint, de asemenea, populare (27%), eBay fiind printre cele mai des utilizate. Institutiile financiare (gen fonduri de investitii sau brokeri) si organizatiile guvernamentale cumuleaza 2,3%, respectiv 1,9% din totalul site-urilor false.

începind cu anul 1990, misiunea PandaLabs a constat in detectarea si eliminarea noilor amenintari cit mai rapid posibil, oferind clientilor un grad maxim de securitate. La ora actuala, 99,4 la suta dintre programele malitioase detectate de PandaLabs sint analizate prin sistemul Collective Intelligence, acesta fiind completat de activitatea mai multor echipe specializate in diverse tipuri de malware (virusi, viermi, troieni, spyware, phishing, spam etc.).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.