Internațional

Japonezii au inventat aparatul care transforma piinea in cozonac

Ziarul de Vrancea
15 oct 2010 496 vizualizări
Cu ajutorul dispozitivului, oricine poate minca o prajitura virtuala si va avea senzatii reale de gust si miros

Un dispozitiv informatic care da unui banal biscuit un gust savuros de ciocolata sau de brinza prin intermediul unor senzatii vizuale si olfactive a fost inventat de cercetatorii japonezi. Sistemul este compus dintr-o casca la care sint atasate o pereche de ochelari si o camera video, situata pe axa ochilor, conectate la un computer. Scena din fata subiectului este aceeasi cu aceea din realitate, cu singura diferenta ca dispozitivul poate adauga efecte video peste imaginea filmata.

De exemplu, computerul poate pune un strat de ciocolata peste un biscuit. Purtatorul castii crede ca are in fata sa o prajitura cu glazura de ciocolata. Atunci cind gusta, subiectul simte gustul real de ciocolata, desi in realitate biscuitul nu este acoperit cu glazura. Senzatia este reala, mai ales ca si casca genereaza un miros de ciocolata.

Mai mult, este posibil sa fie schimbate aspectul si aroma prajiturii - capsuni, brinza, ceai verde, portocala -, in functie de pozitia in spatiu, raportata la camera video. Acest prototip este rezultatul cercetarilor realizate de studentii de la Universitatea Tokyo si a fost prezentat, ieri, la expozitia anuala Digital Content.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.