Internațional

Cele mai bogate femei din lume sint chinezoaice

Ziarul de Vrancea
13 oct 2010 732 vizualizări
avind fiecare averi de peste patru miliarde de dolari, acestea ocupa primele trei locuri intr-un top realizat de o revista din China n intre cele mai bogate 20 de femei din lume, 11 sint chinezoaice

Peste jumatate dintre cele mai bogate 20 de femei din lume sint chinezoaice, iar averea lor le depaseste in medie pe cele care apartin prezentatoarei americane Oprah Winfrey sau scriitoarei britanice J.K. Rowling, potrivit listei realizate de revista chineza Hurun. Toate femeile si-au realizat averile singure, nu cu ajutorul familiilor, adauga revista. "Nici o tara nu se apropie de China in privinta femeilor care si-au facut averile singure", afirma Rupert Hoogewerf, creatorul listei din Hurun, citat de Agerpres.

Averea medie a celor mai bogate 11 chinezoaice atinge 2,6 miliarde de dolari, fata de cele 2,3 miliarde ale moderatoarei TV Oprah Winfrey. J.K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", ocupa locul al 20-lea, cu un miliard de dolari.

Cele mai bogate trei femei de pe planeta sint chinezoaice: regina hartiei reciclate, Zhang Yin, 53 de ani, are o avere evaluata la 5,6 miliarde de dolari, fiind urmata de Wu Yajun - grupul imobiliar Longfor Porperties, cu 4,1 miliarde de dolari. Pe locul al treilea, cu 4 miliarde de dolari, se situeaza Chen Lihua, 69 de ani, care se afla in fruntea holdingului Fuhua, cu activitati in logistica portuara si in sectorul energetic. Prima femeie nechinezoaica apare pe locul al patrulea: este spaniola Rosalia Mera, care conduce distribuitorul de confectii Zara.

Hoogewerf considera ca succesul chinezoaicelor se datoreaza in parte politicii copilului unic si rolului important al bunicilor in educatia copiilor din China, femeile consacrindu-se astfel mai mult timp activitatilor profesionale.

Cel mai bogat chinez este insa un barbat, Zong Qinghou, fondatorul societatii de bauturi nealcoolice si de produse lactate Wahaha, cu o avere personala estimata la 12 miliarde de dolari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.