Internațional

Cinism televizat: o mama afla in direct ca i-a murit fiica

Ziarul de Vrancea
11 oct 2010 669 vizualizări
n femeia fusese invitata la o emisiune a postului public italian pentru a discuta "rapirea" fetei de catre o romănca - cum se vehicula initial n pe parcurs, s-a dovedit ca unchiul victimei a recunoscut crima

Opinia publica din Italia este in stare de soc dupa ce o femeie a fost anuntata in direct, la o emisiune a Rai Tre, ca fiica sa in virsta de 15 ani a murit. Decesul lui Sarah Scazzi a fost anuntat in mijlocul emisiunii reality show a postului public de televiziune "Chi l\'ha visto", miercurea trecuta. In fata a trei milioane de telespectatori, Concetta, mama tinerei victime, a aflat telefonic teribila veste, dupa ce unchiul victimei a marturisit crima in fata anchetatorilor. Mama a ramas practic fara voce timp de 11 minute, in timp ce prezentatoarea citeste cu voce ridicata stirea despre marturisirile unchiului Michele. Inainte de aceasta descoperire, principala suspecta era o romanca, fosta menajera a familiei, banuita ca a rapit-o pe adolescenta. Unchiul fetei a marturisit insa in fata anchetatorilor ca a rapit-o, violat-o si ucis-o pe Sarah.

Prezentatoarea s-a aparat ulterior, subliniind ca a propus intreruperea programului. Dar comentatorii o acuza ca a vrut sa faca audienta prin reactia imediata a lui Concetta. Si a reusit, avind in vedere ca audienta emisiunii a trecut de 40% imediat dupa anunt.

Concetta a ajuns "prizoniera unui maraton al teledurerii, aflind in citeva minute moartea fiicei sale si vina cumnatului", a scris ziarul de stinga Il Fatto Quotidiano. "Ceea ce s-a intimplat este ultima granita a unei culturi care a dat mediei dreptul si datoria de a verifica totul, de a intra peste tot, de a ne urmari existenta pina in momentul in care ea se sfirseste", a comentat ziarul Il Giornale.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.