Internațional

Alerta de atentate ii avantajeaza pe teroristi

Ziarul de Vrancea
7 oct 2010 428 vizualizări
Maniera în care ele sint prezentate publicului induc frica, ceea ce urmaresc si potentialii atacatori - sustine ministrul de Interne al Germaniei

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a denuntat ieri alarmismul anumitor tari care evoca riscuri de atentate in Europa, relateaza Agerpres. "Luam toate aceste lucruri in serios. însa maniera in care ele sint prezentate publicului ii avantajeaza pe teroristi, mai exact pentru ca acestia vor sa raspindeasca frica. Noi, in ce ne priveste, lucram si vorbim putin", a declarat de Maiziere pentru postul de radio Deutschlandfunk.

"Securitatea si lupta impotriva pericolului la adresa populatiei au prioritate asupra declaratiilor publice", a adaugat ministrul, care a reafirmat ca "nu exista nici un indiciu concret cu privire la un atentat iminent" in Germania, in pofida avertismentelor cu privire la Europa emise de Washington, Londra, Tokio si Stockholm. Statele Unite, Marea Britanie si Japonia si-au avertizat cetatenii impotriva unor "potentiale riscuri de atentate teroriste" in tari din Europa, facind apel la vigilenta din partea acestora in locurile publice.

Totusi, Germania nu neaga in sine riscul terorist pe teritoriul sau: Berlinul repeta din 2009 ca Germania este in acelasi timp un loc privilegiat de recrutare pentru grupari teroriste si o tinta, "pe linia de ochire a al-Qaida". Mai multe proiecte teroriste de mare amploare au esuat in ultimii ani in Germania, fiind vorba de bombe ascunse in valize si care urmau sa explodeze in trenuri (2006) sau de desfiintarea unei celule care pregatea atentate tintind mai ales interese americane (2007). Sute de islamisti sint supravegheati indeaproape de serviciile de informatii interne, iar 65 pina la 70 dintre ei au o pregatire paramilitara obtinuta in strainatate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.