Internațional

Tarile europene vad diferit alerta terorista

Ziarul de Vrancea
5 oct 2010 473 vizualizări
n in Germania nu sint "indicii concrete de atacuri iminente", pe cind in Italia riscul ramine ridicat

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere sustine ca "nu exista nici un motiv de a fi alarmisti", dupa ce SUA, Japonia si Marea Britanie si-au avertizat cetatenii asupra riscurilor de atentate teroriste in Europa. El a insistat ca nu sint "indicii concrete de atacuri iminente". întrebat cu privire la tintele potentiale indicate de postul american de televiziune Fox News, printre care gara centrala din Berlin, de Maiziere a replicat ca "acest lucru era deja cunoscut anul trecut" si ca "nu exista nimic nou in materie". Duminica, ministerul sau a indicat ca "nu este cazul sa isi modifice evaluarea riscurilor de atentate", dupa avertizarea adresata cu citeva ore mai devreme de Statele Unite cetatenilor lor care calatoresc in Europa.

Nici serviciile de informatii franceze nu au "elemente noi", de la inceputul lunii septembrie, privind o amenintare de comitere a unor atentate in Franta. "Nivelul amenintarii a crescut, de la inceputul lunii septembrie, dar serviciile de informatii nu dispun de elemente noi dupa aceasta data", au declarat surse din cadrul serviciilor de informatii franceze.

Ceva mai preocupata, Suedia le-a cerut ieri cetatenilor sai care calatoresc in Europa sa dea dovada de vigilenta in cladirile si mijloacele de transport publice, din cauza riscului de atentate. Riscul comiterii unor atentate ramine insa "ridicat" in Italia, in pofida faptului ca nu exista informatii privind tinte precise, a declarat, la rindul sau, ministrul de Interne, Roberto Maroni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.